RFC Zwaneven vs KFC Linda Olen - Eindstand 3-1

Een zware verplaatsing naar Zwaneven, een zwaar veld door de weersomstandigheden en afwachten wat er nog zou uitvallen tijdens de wedstrijd.

Na de 0-0 tegen de leider vorige week, hoopten we vandaag op minstens een even goed resultaat tegen de tweede in de stand, best scorende ploeg uit de reeks, dus we zijn gewaarschuwd. Na enkele minuten werpt Marijnissen in op Hendrickx, hij kan voorzetten maar deze gaat voorbij de tweede paal over de doellijn. Zwaneven zet daar al direct een snelle diepe bal tegenover, de voorzet die volgt wordt ook weggewerkt. Zwaneven komt enkele keren gevaarlijk opzetten, maar het schot of de voorzet mist precisie. Hendrickx lanceert Andries maar de bal wordt weggekopt, en Zwaneven gaat direct op zoek naar de tegenaanval, maar de voorzet kan geneutraliseerd worden. Op het kwartier is Vervaeren alert op een schot na balverlies in het middenveld. Beide ploegen proberen wel voet aan wal te houden, maar in de zone van de waarheid staat de verdediging van beide teams paraat. Van Vlerken moet na 20 minuten gekwetst aan de kant en wordt vervangen door de Brouwer. Enkele minuten later slikken we een tegentreffer, wanneer De Backer van Zwaneven de voorzet in de baklijn kan aannemen, en de bal voorbij onze keeper schuift, 1-0. Hoewel Zwaneven de bal vlotter kan rondtikken als wij, zijn we toch niet uit ons lood geslagen. Hendrickx probeert eerst via schot, de keeper werkt in corner, deze gaat naar de tweede paal maar daar wordt de bal terug in hoekschop gekopt, verder zonder gevolg. Enkele minuten later lanceert Hendrickx Andries, deze zet perfect door met de bal aan de voet en schiet de bal voorbij de keeper, 1-1. In het laatste kwart van de eerste helft proberen beide teams wat ze kunnen, maar het zet niet direct een verandering op het bord. Tot 2 minuten voor de rust, Zwaneven tikt vanuit het middenveld over 4 stations de bal perfect in de hoek over links, de voorzet schuift naar de tweede paal en daar is Deproost op de juiste plaats om de 2-1 in het mandje te leggen. Rusten met een achterstand, dat betekent de lijnen opnieuw uitzetten voor de tweede helft.

Uit de kleedkamers gekomen is Zwaneven het eerst gevaarlijk na 8 minuten, Marijnissen werkt de scherpe voorzet in corner, uit die corner volgt een actie en een schot, maar dit wordt over de zijlijn weggewerkt. Segers zet op rechts goed door, maar de bal botst net als hij zijn voorzet wil trappen, en de bal gaat over in doeltrap. In de 10e minuut is De Backer opnieuw bedreven met zijn dribbels, de bal wordt door onze verdediging weggewerkt waarop Marijnissen en Hendrickx een combinatie opzetten en een diepe bal naar de Brouwer spelen, maar de bal gaat over de zijlijn. Hendrickx kan daarna opnieuw met een diepe bal Andries op weg zetten, de voorzet wordt echter niet benut. Kort voor het kwartier maken we op inworp van Zwaneven hands in de 16, de scheidsrechter wijst zonder twijfel naar de 16. Jobke voor Vervaeren, die de strafschop knap uit de hoek weet te redden. Zo vermijden we de achterstand te laten vergroten. Het is echter uitstel, want wanneer een speler van Zwaneven naast ons doel botst en achter de achterlijn blijft liggen, is er wat twijfel in onze rangen of er gestopt moet worden, maar Deproost is bij de pinken om de 3-1 over onze goalie binnen te trappen. Jammer dat het zo moet lopen, want nu is het weer achtervolgen met een dubbele achterstand. We laten ons echter niet inzakken, en kort voor het half uur krijgen we een vrije trap net buiten de 16 op een ideale plaats. Marijnissen gaat achter de bal staan en twijfelt niet, hij dropt de bal heerlijk hoog naar doel, maar de keeper van Zwaneven is nog net bij de pinken en kan het leer tegen de deklat tikken en zo de aansluitingstreffer voorkomen. Vijf minuten later is Mortiers aan het schot, maar de bal wijkt af op een verdediger van Zwaneven waardoor het schot over doel gaat. Zwaneven kan met hun kwaliteiten de wedstrijd onder controle houden met deze voorsprong, Vervaeren is nog paraat om een scherpe voorzet weg te duwen. Met nog 3 minuten in de reguliere speeltijd krijgt Marijnissen opnieuw een kans op vrije trap. Hij kiest nu de andere hoek uit, en ziet ook dit schot op de paal stranden. Jammer genoeg voor onze leeuwen was de efficiëntie van Zwaneven vandaag te hoog, en moeten we zonder punten terug naar Olen.

Volgende week staat de derby op het programma. We ontvangen dan Blauwvoet Oevel voor een zespuntenmatch. Zij staan met 8 punten op plaats 14, en wij er net boven met 9 punten. De wedstrijd wordt voorafgegaan door een matchdiner. Alle informatie vind je via https://kfclindaolen.be/index.php/nieuws/114-nieuwsitems-home-rechts/969-matchdiner-2023-2!

foto's: @alineverhoeven

#supportersoppost 

Doelpunten

22' De Backer 1-0, 25' Andries 1-1 (Hendrickx), 43' Deproost 2-1, 60' Deproost 3-1

Kaarten

Team
KFC Linda Olen

Vorsselmans
Hendrickx

/
RFC Zwaneven

Ungureanu
Maeriën

/

Wissels Linda

minuut
20' de Brouwer Van Vlerken
73' Mortiers Baeten
73' Van Lommel Schuermans
87' Segers Verswijvel