KFC Linda Olen vs KFC Pulle - Eindstand 0-0

Na de zege tegen Beekhoek moesten onze leeuwen zich voorbereiden op de komst van de leider. Nog niet verloren, 20 doelpunten voor, 8 tegen. Statistieken om in het achterhoofd te houden...

We moeten van bij de aanvang met de juiste focus starten, maar dat was blijkbaar niet goed doorgekomen. Na twee minuten gaat het centraal open zoals de zee voor Mozes, Breugelmans gaat zijn kans maar ziet zijn schot via de deklat terug in het veld komen. Breugelmans is enkele minuten later terug gevaarlijk met een actie vanop links, er volgt een schot, maar Vervaeren kan de bal klemmen. Na 10 minuten zijn onze leeuwen gevaarlijk, na een vlotte actie wordt Van Vlerken aangespeeld, die direct doorsteekt naar Baeten, maar diens voorzet gaat in corner. Rymenants bij Pulle schudt voor het kwartier een voorzet uit zijn fluxe voeten, maar deĀ  voorzet gaat via de deklat gelukkig over. Vervaeren komt opnieuw gepast tussen op een afgeweken voorzet. In minuut 25 speelt Marijnissen met een crossbal Baeten aan, deze zet voor naar de tweede paal waar Van Vlerken zijn kopbal achter het doel ziet gaan. Rymenants komt daarna nog eens in actie met een dribbel, maar zijn schot gaat in corner via onze verdediging. Kort na het half uur gaat Marijnissen zijn kans op vrije trap, maar de bal scheert net de deklat niet. Met nog dikke 5 minuten op de klok zet Marijnissen met Hendrickx een vlotte combinatie op, de bal komt in de 16 terug bij Marijnissen die jammer genoeg zijn schot ziet naast gaan. Jammerlijke misser op een gouden moment. 0-0 de kleedkamers in, en gezien het spelbeeld geeft dit zeker een boost voor onze leeuwen!

Uit de kleedkamers gekomen zit de focus direct goed. Na enkele minuten leveren we de bal via snelle uitbraak bij Baeten die voorbrengt vanop rechts, Andries neemt aan met de borst en trapt in 1 tijd maar het schot is te centraal en de keeper kan eenvoudig de bal klemmen. Een minuut later wordt Van Vlerken foutief gestopt, Baeten dropt de vrije trap in de 16 maar de verdediging van Pulle staat paraat en werkt in hoekschop. Baeten krijgt enkele minuten later de bal diep aangespeeld door Hendrickx, zijn schot mist scherpte en gaat in de handen van de keeper. We hebben duidelijk de wedstrijd in handen, kopbal van Van Vlerken gaat over doel, op het kwartier trapt Andries de rebound van Baeten, maar het schot gaat over. Pulle komt nog eens bij Vervaeren, maar het schot gaat naast. Van Vlerken heeft aan de overzijde evenveel pech bij zijn schot, hij krijgt de bal niet in het kader. Schuermans gaat diep op aangeven van Baeten, maar het schot kan door de keeper gepareerd worden. Met nog 20 minuten te spelen, kan Hendrickx Van Vlerken diep aanspelen, maar de pas is net iets te hard en de keeper is eerst op de bal. Kort voor het half uur is Vervaeren alert genoeg om de bal met de vingertoppen weg te tikken, de kopbal die daarop volgt gaat gelukkig over. De scheidsrechter, die het voor de zoveelste keer jammer genoeg weer zonder lijnrechters moet doen ziet geen fout op Baeten, Pulle trekt in de tegenaanval zonder twijfelen, maar het schot van Rymenants wordt door Vervaeren in corner gewerkt. Baeten krijgt vijf minuten voor affluiten de bal diep aangespeeld door Vorsselmans, maar ook hier is de pas net iets te hard, en gaat de bal over de achterlijn. Vervaeren is nog op het appel in de laatste minuten en werkt het schot van Pulle nog weg met de voet. De scheidsrechter vindt het deze keer gelukkig niet nodig om overbodige seconden te laten overspelen, en zo houden we met deze brilscore de leider van de drie punten! Knappe prestatie van onze leeuwen, een clean sheet, een wedstrijd waar menig supporter ook tevreden op terug kijkt.

Dat een gelijkspel in de rangschikking niet veel zoden aan de dijk zet moet van ondergeschikt belang zijn, de prestatie en de inzet is des te belangrijker. Volgende zondag staat er opnieuw een loodzware opdracht te wachten, na de leider moeten we nu op verplaatsing naar de tweede in de rangschikking, Zwaneven. Niet vergeten, het winteruur is van kracht volgend weekend, dus de wedstrijd start ook om 14u30!

foto's: @alineverhoeven

#supportersoppostĀ 

Doelpunten

/

Kaarten

Team
KFC Linda Olen

/

/
KFC Pulle

Peers
De Bie

/

Wissels Linda

minuut
88' Mortiers Van Vlerken