KFC Linda Olen vs KSK Kasterlee - Eindstand 2-4

Voor onze tweede thuismatch ontvingen we de moeilijke tegenstander KSK Kasterlee.

De wedstrijd met de juiste focus en drive aanpakken was essentieel. Echter hadden we na 3 minuten al pech wanneer de scheidsrechter een strafschop zag waar in principe weinig aan te zien was. Sterckx twijfelde niet en trapte de 0-1 al tegen de netten. Onze leeuwen probeerden meermaals een goede aanval bijeen te voetballen, maar op voorzet van Andries waren we niet op de juiste plaats, en na 10 minuten trapt de Brouwer op de vuisten van de keeper. het schot in de rebound van Andries ging in corner. Na 20 minuten was Kasterlee met een fraai schot dichtbij de 0-2, maar de bal ging via de paal gelukkig terug weg uit de gevarenzone. Baeten was daarna voor ons ook gevaarlijk, maar de keeper wist zijn scherpe voorzet te onderscheppen. Op het half uur kan de Brouwer via de kop zijn kans gaan op voorzet van Baeten, maar de bal geraakt niet tussen het doelkader. Kasterlee is enkele minuten later opnieuw gevaarlijk voor ons doel maar Vervaeren weet de bal te klemmen.

In de 36e minuut zijn wij opnieuw gevaarlijk op voorzet van Baeten maar Van Vlerken tikt de bal op de keeper van Kasterlee. In de tegenaanval komen we goed weg wanneer Sterckx de kans over tikt. In het slot van de eerste helft zijn we nog twee keer gevaarlijk, maar Schuermans beslist op de keeper en het schot/voorzet van Baeten gaat in hoekschop, die verder niks oplevert.

In de eerste tien minuten van de tweede helft proberen we wat druk te zetten, maar in de zone van de waarheid lukt het niet om doeltreffend te zijn. De keeper van Kasterlee stelt zich op de juiste plaats op de voorzet van Van Vlerken en bokst de bal weg. Het schot van Andries in de rebound gaat naast. Na 18 minuten lukt het dan eindelijk wel, de Brouwer schildert zijn voorzet in de 16 en Andries is het hoogste gesprongen, en kopt de bal perfect over de keeper onder de deklat binnen, 1-1. Het geluk is echter van veel te korte duur, want op 5 minuten tijd staat Kasterlee 1-3 voor. De bal gaat in de kluts in twee keer voorbij Vervaeren (1-2) via Goethaert, en Van Diest is daarna aan de tweede paal de snelste om de 1-3 binnen te tikken op hoekschop. We zijn minuut 25 en Van Vlerken gaat op links op pad met de bal, hij zet voor op Schuermans maar de kopbal gaat jammer genoeg onbegrijpelijk naast, kans op de aansluitingstreffer zien we zo in de grond geboord. De Brouwer snijdt enkele minuten later goed naar binnen en schuift de bal scherp naar de korte hoek, maar de keeper gaat goed plat. Met nog een kwartier op de klok worden we echter in de 16 opnieuw afgestraft wanneer Vandeweghe de bal wegtikt, maar de scheidsrechter ziet hier opnieuw een strafschop, die Sterckx voor de tweede keer koelbloedig binnen trapt, 1-4. Van Vlerken gaat vijf minuten voor affluiten nog eens zijn kans met een schot, maar de keeper van Kasterlee klemt de bal. In de 90e minuut gaat Andries door en wordt foutief gestopt, scheidsrechter twijfelt opnieuw niet en legt de bal deze keer voor ons op de stip, Spiessens werkt koelbloedig af, en legt zo de 2-4 eindstand vast.

Jammerlijk verlies waardoor we nu met 4 op 12 op een plaats staan waar we niet op hadden gehoopt. Na zondag opnieuw de kop omhoog en terug werken naar de volgende wedstrijd, zaterdagavond 30/09 in Ravels.  

foto's: @alineverhoeven

#supportersoppost 

Doelpunten

3' Sterckx 0-1 (strafschop), 63' Andries 1-1 (de Brouwer), 65' Goethaert 1-2, 66' Van Diest 1-3, 78' Sterckx 1-4 (strafschop), 90' Spiessens 2-4 (strafschop)

Kaarten

Team
KFC Linda Olen

Schuermans
Vervaeren

/
KSK Kasterlee

Valgaeren
Bosch

/

Wissels Linda

minuut
82' Segers de Brouwer