KFC Exc Bouwel vs KFC Linda Olen - Eindstand 0-1

Op verplaatsing naar Bouwel, een ploeg uit de buurt die jammer genoeg momenteel onderaan de rangschikking staat. Je komt er altijd een aantal oude bekende tegen die ooit ook de geel groene kleuren hebben verdedigd.

Als je dan tussen 14u en 15u zo goed als niet kan werken op het systeem van de wedstrijdbladen (@voetbavlaanderen, doe hier eens iets aan aub, tweede week op rij dat dit systeem veel te traag tot niet reageert), en de 'feuille' nog eens als vanouds moet invullen op papier, dan weet je waar je aan begonnen bent, maar niet waar het gaat eindigen. Een wedstrijd als deze moet je met de juiste mentaliteit aanvatten, of het gevaar sluipt stilletjes aan in de wedstrijd. Na 10 minuten zijn we voor de eerste keer gevaarlijk op voorzet van rechts, maar de keeper van Bouwel kan de bal plukken. Bouwel krijgt daarop een vrije trap op een gevaarlijke plek, maar zonder gevolg. Kort voor het kwartier zet Andries voor vanop rechts, Van Vlerken kan zijn voet nog tegen de bal zetten maar de keeper pakt. Kort na het kwartier werpt Van Looy in op Hendrickx, die listig zijn man voorbij gaat en trapt, maar de bal gaat over in hoekschop. Na 23' is Bouwel gevaarlijk met een diepe bal, Michiels kan gelukkig wegwerken in corner. De minuut daarna is de Brouwer aan zet, hij slingert zich opnieuw een baan met de bal voorbij de verdediging van Bouwel, hij zet voor, Marijnissen kopt slim terug tot bij Hendrickx die in 2 keer de keeper weet uit te spelen en de 0-1 op de bordjes zet. Op het half uur is Bouwel gevaarlijk via Huysmans, maar Vervaeren werkt gepast weg met de voet. Enkele minuten na het half uur had de Brouwer een wereldgoal aan de voet, hij onderschept de uittrap met de borst, laat de bal botsen en trapt, maar zijn schot in 1 tijd spatte uiteen op de bovenkant van de deklat. Twee minuten later zijn we gevaarlijk op tegenaanval, Andries speelt jammer genoeg net iets te diep in op Hendrickx. Bouwel duikt nog eens op aan onze 16 maar Spiessens weet de kans in corner te werken. Net voor de rust is Huysmans nog eens op pad met een gevaarlijke dribbel in onze 16 maar de bal wordt gelukkig buiten getrapt. Rusten met voorsprong, tijd voor een warme koffie, soep, voor sommige met een lekker stuk taart (merci Bouwel voor de gezellige ontvangst ;-)).

Na 5 minuten in de tweede helft is Andries op links goed weg, hij zet voor tot bij Hendrickx die afwerkt in de handen van de keeper. Na 10 minuten is Bouwel dicht bij de gelijkmaker, maar ze vergeten letterlijk de kans die ze voorgeschoteld krijgen af te maken. In de 20e minuut kan Hendrickx met een diepe bal Van Vlerken perfect lanceren, deze neemt de bal goed mee en schiet, maar de keeper werkt de kans weg met een knappe reflex. Bouwel komt enkele minuten later opnieuw in onze 16 maar de aanvaller mistrapt zich en de kans gaat gewoon over de achterlijn. Voor het half uur is eerst Marijnissen op de juiste plaats om een crossbal van Bouwel weg te trappen, daarna gaat Vervaeren goed plat op een doorsteekpass. Op het half uur is de Brouwer weer aan het woord, hij legt de bal af naar Van Vlerken maar het schot wordt opnieuw gepareerd door de keeper van Bouwel. Marijnissen gaat ook zijn kans met een mooi afstandsschot, richting was goed, maar de keeper kan de bal wegwerken. Enkele minuten na het half uur is Huysmans nog eens gevaarlijk op een vrije trap, maar deze gaat naast de paal buiten. Behalve dat er nog wat betwistbare fases zijn waar zeker Bouwel niet akkoord is met de scheidsrechterlijke beslissingen, en er enkele gele kaarten getrokken worden voor commentaar, wordt ook deze wedstrijd tot een goed einde gebracht door onze leeuwen, en halen we zo een 9 op 9. Door de uitslagen in de andere wedstrijden klimmen we zo naar de tweede plaats in de rangschikking, met een wedstrijd meer gespeeld staan we op 4 punten van de leider Wortel. Tussen de 2e en de 6e is echter nog steeds slechts 2 punten verschil, dus volgende week kan de rangschikking bovenaan weer helemaal door elkaar gehaald zijn.

Volgende zondag is er de immer aartsmoeilijke verplaatsing naar Noordstar, waar ook menig oude bekenden de strijd op de pelouse zullen aanvatten!!

#supportersoppost : Warme oproep om met zoveel mogelijk geel-groene te komen supporteren!

Doelpunten

24' Hendrickx 0-1 (Marijnissen)

Kaarten

Team
KFC Linda Olen

Hendrickx
Marijnissen
Van Vlerken
Andries

/
KFC Exc Bouwel

Schenck
Gysels
Gysels (T1)
Goris (T2)

/

Wissels Linda

minuut
82' Mortiers Andries
88' Cornelissen Van Vlerken