KFC Linda Olen vs KVC Oostmalle Sport - Eindstand 3-0

Op de laatste zondag van februari ontvangen we in het Kattebos de ploeg uit Oostmalle, KVC Oostmalle Sport. Ploeg die in het begin van het seizoen getipt werd als titelfavoriet, maar die halverwege de rangschikking noodgedwongen positie heeft ingenomen.

De heenwedstrijd herinnert elke speler van Linda zich nog want op een diefje ging Oostmalle toen met de drie punten lopen. Dat wilden onze leeuwen vandaag recht zetten, iedereen was goed op tijd aanwezig, zelfs de scheidsrechter, en daardoor werd het startsignaal zelfs al 5 voor 15u geblazen. In de eerste tien minuten hadden we eigenlijk al twee keer de kans om op voorsprong te komen. Tweemaal op corner creëren we telkens mogelijkheden maar vergeten we te beslissen. Oostmalle zet voor het eerst echt een gevaarlijke actie hier tegenover in de 25e minuut, maar de aanvaller kan de goed aangesneden diepe bal niet goed genoeg controleren, en de kans is weg. 5 minuten voor het rust komt het tot een botsing tussen onze keeper en de aanvaller van Oostmalle, maar beiden konden de wedstrijd verder zetten. We gaan rusten met dezelfde stand als waar we mee vertrokken zijn, snel binnen om te warmen bij een lekkere koffie of de verse kippesoep van onze barmoeder.

De tweede helft moet trainer Vloemans de spelers scherp zetten, en al in de eerste minuut zet Brent Hendrickx op vrije trap de 1-0 op het bord. Enkel op herhaling van de videobeelden zou duidelijk kunnen gemaakt worden, of het nu een owngoal was, dan wel dat Jeff Andries zijn haardos nog tegen de bal wist te strelen, bij doorsturen van de feuille is deze goal op naam van onze kapitein officieel geregistreerd. Enkele minuten later kan Jeff Andries een puike crossbal aan de tweede paal met de binnenkant voet binnen leggen, maar hij beslist jammer genoeg in het zijnet. Na 18' in de tweede helft wordt Jordy Vroom diep gelanceerd, hij gaat alleen op keeper af, maar zijn poging gaat naast. Met nog 20 minuten op de klok kan Vroom de voorsprong dan toch verdubbelen, wanneer hij druk zet op de keeper van Oostmalle, deze mistrapt zich en Vroom kan eenvoudig 2-0 binnen leggen. Een minuut later is Oostmalle gevaarlijk wanneer we de bal niet weg krijgen, maar Vervaeren kan het schot pakken. Op het half uur zet Brent Hendrickx op links goed door, hij schildert de bal naar de tweede paal waar Spiessens zijn hoofd er tegen zet, maar hij krijgt de bal niet in het kader. Nog 10 minuten op de klok, de Brouwer zet een goed blok, de bal komt bij Andries die kan doorzetten, maar in twee keer krijgt hij de bal niet voorbij de keeper van Oostmalle. Twee minuten later is Oostmalle nog eens aan ons doel, maar onze verdediging staat pal en werkt het gevaar weg. Het schot van Oostmalle dat er op volgt wordt door Spiessens geblokt. Mortiers kan vijf minuten voor affluiten een actie bijeen spelen, maar zijn schot met links wordt weggeduwd door de keeper van Oostmalle. Op het einde is de Brouwer opnieuw zijn typische zelve, wanneer hij zich door een benenveld van Oostmalle slingert en de bal onhoudbaar binnen trapt, de 3-0 staat op het bord. Als de opdracht was om de 3 punten thuis te houden, én de clean sheet te verwezenlijken, dan kan je twee vinkjes zetten!! Knap resultaat, Leeuwen!!

Voor de eerste wedstrijd in maart gaan we zondag 5/3 op verplaatsing naar de buren in Bouwel!!

#supportersoppost

Doelpunten

46' Hendrickx Brent 1-0 , 70' Vroom 2-0, 90' de Brouwer 3-0

Kaarten

Team
KFC Linda Olen

Hendrickx Jef
Vroom Jordy
Hendrickx Brent

/
KVC Oostmalle

Deschrijver

/

Wissels Linda

minuut
46' Verswijvel Michiels
75' Mortiers Vroom
83' Costa Andries