KFC Linda Olen vs KFC Flandria - Eindstand 4-1

Zondag 13 november 2022, de dag die bij vele Olenaars met stip in de agenda aangeduid stond, want het was de hoogdag van Olen Wintert, de jaarmarkt en als afsluiter het dansfeest in de Spiegeltent.

Dat er die dag dan ook nog een thuiswedstrijd gespeeld moest worden tegen Flandria, dat werd dan best met dubbele stip aangeduid, want met 16 punten stonden we op de rand van de rechterkolom en alles stond dan ook nog eens dicht op elkaar met klein puntenverschil. Een driepunter was dan ook broodnodig, en dat brood moest met een vlijmscherp mes gesneden worden, onze leeuwen moesten dat mes duidelijk tussen de tanden steken gedurende 90 minuten!! Zo koud de douche na 5 minuten vorige week was, leek opnieuw al snel vergeten, want ook Flandria slaagde erin om na 4 minuten ons op achterstand te brengen. De flankspeler van Flandria zet zich vinnig door tot op de doellijn, brengt voor en Lenaerts tikt de 0-1 tegen de netten. Hetzelfde scenario van vorige week mocht zich zeker niet herhalen, de spelers waren dat zeker ook niet van plan om te laten gebeuren, en vijf minuten later kwamen we langszij. Marijnissen zette een fraaie actie op, en het was Marijnissen zelf die de bal finaal nog van kortbij in het mandje legde, 1-1. 2 minuten later krijgt Vroom een dijk van een kans om ons op voorsprong te brengen, maar zijn schot was niet krachtig genoeg en kon weggewerkt worden. Op het half uur is Flandria nog eens gevaarlijk, Vervaeren weet de eerste poging te pareren, en de daaropvolgende retro gaat gelukkig voor ons over. Gelijke stand blijft behouden. Iets na het half uur krijgen we een vrije trap, en de fluwelen voeten van Marijnissen droppen de bal perfect in de 16 en het is Peeters van Flandria die in het kopduel de bal perfect verlengt in eigen doel, 2-1. Op een ideaal moment op voorsprong komen, dat was alweer even geleden voor onze leeuwen. De voet werd echter nog niet van de pedaal gehaald, want in de 38' is er wat geharrewar aan de 16 van Flandria, de bal komt terug tot bij Vorsselmans die loeihard het leer voorbij de keeper trapt, 3-1. Vlak voor rust wordt een actie van Flandria onderbroken, spelen we Vroom diep aan die terug legt op Van den Broeck en diens schot zet de netten ook heerlijk bol, 4-1!

In de tweede helft komen onze leeuwen opnieuw uit de kleedkamers, Andries neemt de plaats in van Vroom voor de tweede helft. Na 2 minuten zet Van den Broeck zich door, snijdt naar binnen en schiet, maar het schot gaat naast. 2 minuten later zijn het de Brouwer en Andries die een combinatie bijeen voetballen maar de keeper van Flandria komt goed tussen. Onze supportersbende die zich hoogstwaarschijnlijk tijdens de jaarmarkt ook al verdienstelijk geamuseerd heeft aan de stand van onze jeugd (en ook hard gewerkt ;-)) begint ondertussen de stembanden te smeren en zet zich als 1 blok achter onze leeuwen, en niet in het minst achter hun jeugdcoördinator Verswijvel die een solide partij in de verdediging weet te spelen. Na 15 minuten wordt Hendrickx gewisseld voor Verhulst. Daarna komt Flandria nog eens opduiken, de vrije trap wordt doorgekopt, gaat gelukkig tegen de paal en de poging in de rebound kan door Vervaeren voor de lijn gepakt worden. De Brouwer en Andries spelen nog eens een sterke combinatie bij elkaar, waarop Andries terug legt op Verhulst maar het schot gaat in corner. De wedstrijd wordt verder gecontroleerd omdat Flandria niet echt bij machte is echt gevaarlijke kansen te creëren. Met nog 5 minuten op de klok wordt Vivijs ingebracht voor de Brouwer. We krijgen een vrije trap die in de 16 voor de voeten van Vivijs komt, hij trapt stevig in maar de voet van de keeper werkt de bal nog weg. Eindstand 4-1

3 punten die ons in de rangschikking met 19 punten op de 6e positie zetten. Volgende week zondag gaan we op verplaatsing naar Ezaart Sport Mol, die net achter ons staan met 18 punten. Dat kan je dus een 6 puntenmatch noemen! 

#supportersoppost

Doelpunten

4' Lenaerts 0-1, 9' Marijnissen 1-1, 33' Peeters (OG) 2-1 (Marijnissen), 38' Vorsselmans 3-1, 44' Van den Broeck 4-1

Kaarten

Team
KFC Linda Olen / /
KFC Flandria / /

Wissels Linda

minuut
46' Andries Vroom
60' Verhulst Hendrickx
86' Vivijs de Brouwer