KFC Linda Olen vs KFC Exc Vorst - Eindstand 1-1

Met de komst van Vorst ontvangen we de hekkesluiter in de rangschikking, die momenteel nog met 0 punten onderaan in slechte papieren zitten. Het is geweten dat dergelijke ploeg niets te verliezen heeft. En zo geschiedde het op het plein.

Je moet deze wedstrijd van bij het affluiten in de hand houden, overwicht opbouwen en zo snel mogelijk dat omzetten in doelpunten. Het eerste echte gevaar kwam van Vorst met een schot uit tweede lijn maar Vervaeren kon klemmen. Enkele minuten daarna zette Hendrickx Vroom in scoringspositie maar de keeper van Vorst werkte de kans nog weg met de voet. Na 10 minuten veren we recht op de bank, wanneer Marijnissen met een afgemeten pass op links de Brouwer lanceert, de voorzet die erop volgt kan Vroom op inlopen en de bal in doel tikken, maar de bal gaat tegen de paal naar de andere kant van het doel en jammer genoeg niet over de doellijn. Er volgt dan een echt salvo aan corners voor ons, maar telkens zijn we niet scherp genoeg om er een doelpunt van te maken. Vorst zet er op zijn beurt op dat moment veel goede wil tegenover, maar moet de wet van de sterkste ondergaan in het spelbeeld. Op de 25e minuut werkt Marijnissen zich met een fraaie beweging voorbij zijn tegenstander, hij schildert zijn voorzet op maat van Mortiers, maar diens kopbal gaat te kort naar de grond en botst zo over het doel. Op het half uur is Vorst nog eens gevaarlijk, maar Raeymaekers kan het gevaar afblokken en de bal in hoekschop werken. In de tegenaanval spelen de Brouwer en Vroom een snelle combinatie bijeen, maar de keeper redt opnieuw met de voet op de poging van Vroom. Vorst breekt nog eens gevaarlijk snel uit wanneer overduidelijk buitenspel niet wordt gefloten, het schot gaat echter in corner. Marijnissen kan kort voor de rust opnieuw voorzetten, deze keer komt Vroom goed ingelopen, maar zijn kopbal gaat over. De statistische gevaarlijkste laatste minuut van de eerste helft komt eraan, Vorst grijpt hier zijn kans en scoort, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel, waar enkel de provinciale VAR definitief uitsluitsel kan geven wie de bal had doorgekopt. De VAR-bus was echter niet in Kattebos geraakt, dus moesten alle VAR-experten tijdens de rust er maar over discussiƫren. Een helft duurt echter minstens zolang tot de scheidsrechter affluit, en Vorst ging met vleugels door, en wist zo in het slot van de eerste helft (minuut 48 ondertussen!!) te slap verdedigen af te straffen en op 0-1 voorsprong te komen. Bitter om zo de kleedkamer in te gaan. Dit moet beter en efficiƫnter in de tweede helft.

Het vuur dat in Vorst zat in het slot van de eerste helft moest dringend gedoofd worden, en dat kan je natuurlijk alleen door zelf vurig op het plein te komen, en zo snel mogelijk die gelijkmaker te scoren. Na 2 minuten kan de Brouwer zich doorzetten, en hij legt terug op Vorsselmans maar diens schot was te zwak om de keeper in problemen te brengen. In de tegenaanval gaat Michiels onder de bal door, maar de aanvaller van Vorst kan de daaropvolgende voorzet gelukkig voor ons niet goed controleren. In de 6e minuut krijgen we een grote kans op hoekschop maar de kopbal wordt nog van de lijn weggewerkt, en de kopbal die erop volgt gaat jammer genoeg over. Vorst blijft met een over-mijn-lijk-mentaliteit alles wegwerken (4 ballen bij de bevriende buren in de tuin als gevolg, gelukkig waren er nog genoeg reserveballen aanwezig ...). In de 19e minuut komen ze gevaarlijk opzetten op rechts, wanneer de snelle Groven iedereen voorbij loopt, maar zijn laatste actie wordt gelukkig in corner gewerkt. Met nog een kwartier te spelen wordt Vroom op rechts goed diep aangespeeld, hij snijdt naar binnen en zet perfect voor, en de Brouwer kan de 1-1 tegen de netten rammen. Coach Bollaerts brengt al zijn wisselspelers in, maar het is duidelijk dat het vandaag zo'n dag van net niet is. Vorst houdt stand en neemt hun eerste punt mee vanop Kattebos.

Volgende week zaterdagavond wedstrijd met een zware verplaatsing naar KFC Mol, die met de winst van vandaag over ons in de rangschikking naar een gedeelde derde plaats springen.

#supportersoppost

Doelpunten

45' Nysmans 0-1, 75' de Brouwer 1-1 (Vroom)

Kaarten

Team
KFC Linda Olen Marijnissen
Vroom
Amziane
/
KFC Exc Vorst Nysmans
Schroven (T1)
/

Wissels Linda

minuut
61' Amziane Peeters
73' Van Vlerken Mortiers
78' Verhulst Hendrickx