KFC Poppel vs KFC Linda Olen - Eindstand 3-2

Een zaterdagavondwedstrijd in het weekend van onze mosseldagen, een verre verplaatsing naar Poppel, dan wordt de supportersbus van stal gehaald. Op tijd vertrekken om geen onaangename verrassingen te krijgen, alle supporters die meereden waren ook netjes op tijd op de afspraak.

Poppel was blijkbaar zelf ook op de afspraak want binnen de 1e minuut wist Achterberg de te kort terug gespeelde bal te onderscheppen en de kans genadeloos af te werken, 1-0. Heel zure start, en als we er nog niet goed van bekomen zijn, weet Vermeeren zich met z'n snelle voetenwerk vrij te spelen en zijn schot onhoudbaar overhoeks binnen te trappen, 2-0. Onze eerste gevaarlijke actie komt er op de 20e minuut wanneer Van Looy de bal bij Andries speelt, maar niemand is gevolgd om de voorzet om te zetten in de aansluitingstreffer. Kort voor het half uur is het wel prijs, de Brouwer kan zich op zijn gekende manier doorzetten, legt de bal voor doel en Andries tekent present om de aansluitingstreffer af te werken, 2-1. Een heel belangrijk doelpunt om de moraal op te krikken. In het laatste kwartier van de eerste helft spelen we meerdere kansen bij elkaar, maar jammer genoeg missen we de efficiƫntie om net voor rust de gelijkmaker voorbij de keeper van Poppel te spelen. Poppel komt vlak voor rust nog een keer opzetten, Vervaeren weet het schot fraai te pareren en het schot in de rebound gaat hoog over.

Nog maar net uit de kleedkamer gekomen moet Van Looy gewisseld worden, na duel kwetst hij zich aan de lies, Maarten Michiels komt in zijn plaats het veld op. Na kleine 10 minuten is Poppel gevaarlijk maar Vervaeren weet ze van de derde goal te houden. Kort daarop kan de Brouwer goed doorzetten op rechts, hij zet voor en Mortiers kan koppen, maar de bal gaat jammer genoeg naast. In de actie daarop is de bedrijvige de Brouwer opnieuw gevaarlijk vanop rechts maar zijn schot wordt in hoekschop gewerkt. Op het kwartier kan Andries van op links voorzetten, maar de bal wordt eenvoudig geplukt door de keeper van Poppel. Tot dan is Poppel nog niet veel in beeld geweest in de tweede helft, maar opnieuw daar schuilt het gevaar natuurlijk. Wanneer onze diepe bal even snel terug keert kan Spiessens de bal niet goed genoeg ontzetten, en zit de spits van Poppel er opnieuw tussen en werkt hij de 3-1 tegen de netten. Heel jammerlijke tegengoal op een moment dat we voelden dat er meer in kon zitten. 2 minuten later komt Poppel met 10 te staan, wanneer kapitein Van Gils geel krijgt en direct voor protest met een tweede geel van het veld wordt gestuurd. Met nog een kleine 25 minuten tegen tien man moet je de wedstrijd in de hand kunnen houden, en zelfs naar je hand kunnen zetten. Op het half uur krijgt Vervaart zijn tweede geel voor driest ingaan op de Brouwer, en zo kunnen we nog met een kwartier op de klok de scheve situatie proberen recht trekken. Het defensief blok van Poppel houdt echter stand, tot in minuut 86 wanneer Spiessens de voorzet van de Brouwer voorbij keeper Van Etten binnen legt, 3-2, en nu moet er alles op alles gezet worden. Normaal zijn er nog ettelijke minuten extra speeltijd, maar blijkbaar wordt na 94 minuten deze wedstrijd afgefloten, en behoudt Poppel de 3 punten in huis. Jammer dat we met lege handen terug de bus op moeten richting Olen, maar net als met een winst, weten we nu al dat we de volgende wedstrijd ook terug van 0 moeten beginnen.

Volgende week ontvangen we de rode lantaarn in de reeks, KFC Exc Vorst dat dit weekend ook tegen Bouwel zijn eerste punten niet wist te rapen. Daar ligt dus een groot gevaar om de hoek, want die mannen zijn natuurlijk ook gebrand om punten te halen!

#supportersoppost

Doelpunten

1' Achterberg 1-0, 8' Vermeeren 2-0, 26' Andries 2-1 (de Brouwer), 65' Hulsman 3-1, 86' Spiessens 3-2 (de Brouwer)

Kaarten

Team
KFC Linda Olen Andries
Van Looy
Spiessens
Vervaeren
Peeters
de Brouwer
/
KFC Poppel Vervaart
Van Gils (2x)
Vervaart (2e)
/

Wissels Linda

minuut
48' Michiels Van Looy
68' Vroom Mortiers
86' Hendrickx Peeters