KFC Linda Olen vs KFC Exc Vorst - Eindstand 6-3

Eindelijk konden we nog eens een volledig seizoen voetballen, en met de komst van Excelsior Vorst konden we dat seizoen op de laatste wedstrijd feestelijk afsluiten.

Feestelijk werd het al geopend, de zon was van de partij, we hadden een matchdiner in een aangepast format, met een heel geslaagde barbecue van Catering Marmite (www.catering-marmite.be), het was de afscheidswedstrijd van het trainersduo Gert Raeymaekers en Bob Van Houtven, en ook de laatste wedstrijd van Roy Cannaerts, Seppe Auwers en Arne Lekens in de geelgroene tenue. Vorst had zich vorige week verzekerd van het behoud, en wij stonden gretig om 50 punten te halen. In Vorst zelf was het dit weekend kermis, ideale mix van ingrediënten dus om het publiek te plezieren.

Dat onze leeuwen deze partij ook gretig wilden starten, was al meteen duidelijk, in de eerste minuten waren er al enkele goed opgezette aanvallen, maar er werd nog niet gescoord.  Na 5 minuten is het wel al bingo. Seppe Auwers zet een sprint op om achter een diepe bal te gaan, de keeper komt ver uit en door de druk van Auwers komt de bal bij Brent Hendrickx terecht die niet twijfelt, en de bal direct over iedereen in doel trapt, 1-0, ideale start. Na 10 minuten zetten Auwers en Cannaerts een heel snelle actie op poten, waarbij Hendrickx wordt aangespeeld, hij gaat opnieuw zijn kans met een schot maar dat zien we naast gaan. In de tegenaanval wordt de aanvaller van Vorst gelanceerd, maar ons sluitstuk Vervaeren zit er gepast tussen. Op het kwartier speelt Jef Hendrickx onze boa constrictor de Brouwer aan die kan doorzetten met een actie, maar het schot gaat ook naast. Vorst krijgt daarna een hoekschop en daar blijkt een gebrek aan concentratie dodelijk. De corner wordt doorgekopt en de ingelopen Janssens kopt de gelijkmaker tegen de netten, 1-1. Herbeginnen dus. We houden zeker de druk op, en steken meerdere goede acties in elkaar, maar aan de zone van de waarheid ontbreekt het killerinstinct. Na 23' wordt er vanuit de verdediging snel in de diepte aangespeeld, Brent Hendrickx pakt de bal heerlijk mee, en zet dan Auwers perfect op weg naar doel die niet twijfelt en met zijn schot zijn scorend vermogen in de verf zet, 2-1. Kort voor het half uur is Vorst nog eens gevaarlijk maar Tist Peeters duikt op de goede plaats op om de aanval in de kiem te smoren. Daarna is de Brouwer op rechts de sterkste met zijn actie, Auwers 'schoudert' (jaja, schoudert en niet schildert) de voorzet op de deklat en Vivijs is perfect gevolgd om de 3-1 te prikken. De trein zal nu wel vertrokken zijn, hoor je iedereen niet luidop fluisteren, maar wanneer Michiels verrast lijkt te zijn van de bal die hij aangespeeld krijgt en de aanvaller die plots opduikt, staat plots de 3-2 op het scorebord. Naast de kermis in Vorst begint het in Kattebos ook op een doelpuntenkermis te lijken. Naar het einde van de tweede helft zijn er nog wat acties te noteren, ofwel zit de keeper of een voet van de verdediger er gepast tussen. Rusten geblazen, supporters kunnen zich verblijden met heerlijk gerstenat en andere dranken aan onze drankcontainer of in de kantine, en coach Raeymaekers zet de spelers voor het laatst op scherp voor de laatste 45 minuten van het seizoen.

Bij het op gang fluiten van de tweede helft is de Brouwer direct op de afspraak op rechts, maar hij wordt afgeblokt. Iedereen wakker, maar dan is het een tiental minuten wachten op noemenswaardige feiten. Dat een assist van een keeper kan komen, is zelden gezien, maar Vervaeren kan het. Hij komt gepast uit op een diepe bal van Vorst en lanceert met zijn uittrap onmiddellijk Brent Hendrickx die beheerst afwerkt en met zijn 2e van de wedstrijd de 4-2 op het bord zet. 5 minuten later zijn we er terug, Auwers speelt de Brouwer aan met een stevige crossbal, de Brouwer kapt goed naar binnen en haalt uit, maar de keeper van Vorst klemt in twee keer. Enkele minuten later kan Vervaeren niet geloven dat de aansluitingstreffer plots op het bord staat. Vorst duikt op via rechts, de eerste twee pogingen kan Vervaeren nog pareren maar Janssens is daar opnieuw met zijn derde van de dag, 4-3. Met nog 20 minuten te spelen, weet je dat er nog van alles kan gebeuren. Op het half uur ligt Hendrickx opnieuw aan de basis van een doelpunt, hij speelt een heerlijke actie bijeen, recupereert daarop de bal via Van Vlerken en tikt door tot bij Auwers die met zijn tweede de 5-3 laat optekenen. Twee minuten later leggen we de wedstrijd in een definitieve plooi hopen we dan toch, wanneer Auwers gelanceerd wordt, zijn kans gaat met een schot, hij krijgt de bal terug en legt af naar Van Vlerken die niet twijfelt en beheerst de 6-3 scoort. Auwers schudt daarna de speciaalste controle van zijn leven uit zijn voetbalsokken en zet goed voor, maar Van Vlerken komt net te laat. Twee minuten later mag Van Vlerken opnieuw proberen, Jef Hendrickx onderschept en speelt de bal perfect in op Van Vlerken, maar zijn schot wordt geblokt. In de laatste minuten van de wedstrijd zet de Brouwer een goede actie op, hij kapt naar binnen maar zijn schot gaat half metertje naast doel. Daarna zien we hem een klasse rush op rechts opzetten, hij zet volgens het boekje door tot op de doellijn en legt af op Auwers die in 1 tijd probeert, maar de bal gaat voorlangs. Zo eindigt deze wedstrijd met 9 doelpunten, gelukkig 6 aan onze kant en eindigen we met 50 punten!!

Bedankt, leeuwen om deze prestatie neer te zetten!!

Op 13 mei gaan we dit seizoen met een feestje afsluiten, dan is er nog het Teerfeest. Vergeet je niet hier voor in te schrijven (www.kfclindaolen.be/teerfeest)!!

#supportersoppost

Doelpunten

5' Hendrickx Brent 1-0, 15' Janssens 1-1, 23' Auwers (Hendrickx B) 2-1, 29' Vivijs 3-1, 30' Janssens 3-2, 61' Hendrickx Brent (Vervaeren) 4-2, 70' Janssens 4-3, 75' Auwers (Hendrickx B) 5-3, 78' Van Vlerken (Auwers) 6-3

Kaarten

Team
KFC Linda Olen Hendrickx B
Peeters
/
KFC Exc Vorst Daniels
Luysterborg
Raeyen
Nysmans
/

Wissels Linda

minuut
57' Van Vlerken Vivijs
59' Raeymaekers Van Looy
79' Verswijvel Hendrickx B