KVV Rauw Sport Mol vs KFC Linda Olen - Eindstand 1-3

De voorlaatste match van het seizoen, een verplaatsing naar KVV Rauw, een ploeg die de degradatiestrijd al heeft verloren, dat vraagt om iedereen scherp te houden.q

Vrijdag hadden onze reserven al een generale repetitie gehouden, want zij moesten voor de laatste wedstrijd van het seizoen dezelfde verplaatsing maken. De eindstand daar was 4-4 geworden. Een resultaat waar beide teams mee tevreden moesten maar ook konden zijn. Voor de wedstrijd van vandaag wist coach Raeymaekers dat hij zijn leeuwen moest scherp zetten om niet in de val van de onderschatting te lopen. De wedstrijd direct vast pakken van bij het eerste fluitsignaal, dat was de opdracht. En dat probeerden ze ook, maar het was ook duidelijk dat Rauw zich niet zomaar naar de slachtbank laat leiden. Dat ze de degradatiestrijd jammer genoeg hebben verloren was het gevolg van een seizoen van heel wat jammerlijke omstandigheden. We startten wel met gretige druk naar voor, maar het eerste gevaar komt er echt pas in de 10e minuut. De Brouwer wordt aangespeeld op de flank en zet direct voor, Auwers geeft de bal een tikje naar Cannaerts die gepast opduikt, maar de keeper kwam ook goed tussen. Opnieuw 10 minuten later is het Vorsselmans die de bal perfect in de diepte steekt naar Auwers die kan doorzetten en een strakke voorzet aflevert, Vivijs komt een 5-tal centimeter te kort om de bal te raken. Op het half uur gaat Rauw zijn kans met een snelle actie vanop rechts, op diens voorzet kan Daussy zijn kans wagen, maar Vervaeren komt eerste keer goed tussen. De poging werd echter al gestopt wegens buitenspel. In de aanval die we daaruit opzetten kan Vivijs met een actie de bal op Auwers afspelen, de bal wordt terug gelegd naar Cannaerts die niet twijfelt om te trappen, maar de keeper ligt in de goede hoek en bokst de bal weg. Auwers recupereert en zet door en trapt de 0-1 overhoeks perfect binnen. Dit is tegelijk ook de ruststand. 

In de tweede helft is het natuurlijk nog steeds oppassen geblazen om Rauw niet in de wedstrijd te laten komen. Na 2 minuten legt Auwers de bal terug naar Hendrickx (J) die aanneemt en trapt, maar zijn schot gaat over. Enkele minuten later is het wel prijs. Vorsselmans houdt het spel goed breed en speelt Auwers aan, de pas gaat van Auwers naar Hendrickx (J) die nu wel perfect zijn schot weet te kaderen, en onhoudbaar net onder de deklat de 0-2 binnen trapt. Na 10 minuten in de tweede helft kan Hendrickx (J) de bal onderscheppen in het middenveld en goed doorzetten tot in de 16. Daar wordt hij overduidelijk foutief gestopt met een duw in de rug, maar volgens de scheidsrechter was hier niets aan. Op de tegenaanval is het Daussy die voor Rauw op links oprukt, op zijn voorzet komt er geen gevaar en kan Vervaeren de bal onderscheppen. Een kwartier later werpt Van Looy in vanop rechts naar Hendrickx (B) die met een goede actie zich weet naar de doellijn te werken, en zijn voorzet schildert op het hoofd van de perfect ingelopen Auwers, 0-3. Met deze uitslag valt de wedstrijd in een definitieve plooi, maar elke voetballer weet dat daar het gevaar in schuilt. Bij de les blijven en de 0 houden is dan belangrijk, maar wanneer er niet stevig genoeg wordt doorverdedigd weet Rauw tegen te scoren, 1-3. 10 minuten voor het einde wordt Spiessens foutief afgestopt, zijn reactie op de fout kost hem echter een gele kaart, wat jammer genoeg ook leidt tot zijn tweede schorsing van het seizoen, en hij genoodzaakt voor de afsluiter tegen Vorst langs de kant moet blijven.

Volgende week komt Vorst op bezoek, dat met 3 zeges op rij ook toont in een goede einde seizoensflow te zitten. Dat kan nog een spannende seizoensafsluiter geven, want beide ploegen willen hier graag de 3 punten halen!

We hebben dan ook ons laatste matchdiner van het seizoen (www.kfclindaolen.be/matchdiner), schrijf je gerust in om lekker aan tafel te schuiven voor de wedstrijd. Op 13 mei is er het Teerfeest waar we ons seizoen dan ook feestelijk zullen afsluiten. Ook hier kan je nog voor inschrijven (www.kfclindaolen.be/teerfeest)!!

#supportersoppost

Doelpunten

30' Auwers 0-1, 50' Hendrickx Jef (Auwers) 0-2, 69' Auwers (Hendrickx Brent) 0-3, 80' Breugelmans 1-3

Kaarten

Team
KFC Linda Olen Spiessens /
KVV Rauw Sport Mol / /

Wissels Linda

minuut
67' Verhulst Vivijs
75' Van Leuven Cannaerts
82' Cornelissen Auwers