K Noordstar VV vs KFC Linda Olen - Eindstand 3-5

We moeten geen oude koeien uit de sloot halen, en vooruit kijken. Op Pasen spelen we de uitgestelde wedstrijd tegen Noordstar, de laatste wedstrijd uit de tweede periode. Met de beslissing dat Hallaar de drie punten krijgt voor de wedstrijd tegen Laakdal viel voor ons ook het doek over de kansen voor de periodetitel. Een wedstrijd tegen Noordstar is er echter altijd een met inzet!!

Een stralende zondag, een feestdag zelfs want op Pasen maken we de verplaatsing naar onze buren uit Noorderwijk. Een wedstrijd waar zoals geweten wel wat gewicht aan hangt, want met de resultaten uit onze recente ontmoetingen weet je dat het nu tijd wordt om dat tij te keren!

We starten gretig want na enkele minuten speelt Michiels de bal naar Vorsselmans die perfect Vivijs lanceert op de flank. Deze twijfelt niet en levert een fraaie voorzet af, Auwers moet de verdediger van Noordstar voor laten maar houdt de druk aan, jammer genoeg zonder resultaat. Het is echter aan de overkant dat we na iets meer dan 5 minuten een tegentreffer moeten slikken. Wanneer er niet goed doorgedekt wordt kan Smeyers de bal voorzetten, en werkt de Brouwer ongelukkig de bal in eigen doel, 1-0 en achtervolgen geblazen. 10 minuten later komt Noordstar opnieuw opzetten met een diepe bal, geen buitenspel maar Vervaeren komt een eerste keer gepast tussen en werkt met de knie in hoekschop. Twee minuten later is het onze beurt. De Brouwer kan de bal perfect diep geven naar Auwers die met de borst aanpakt en teruglegt op Hendrickx (B), deze probeert met een schot maar het gaat naast. Op het kwartier combineren Vorsselmans en Michiels een fraaie actie bijeen, de bal komt bij Auwers die op zijn beurt Hendrickx (B) aanspeelt, maar jammer genoeg zonder resultaat. Na 20 minuten is het weer juichen voor Noordstar. Bruynseels komt perfect in op de voorzet en werkt in twee keer de 2-0 tegen de netten. Het wordt zweten wanneer enkele minuten later de razendsnelle De Cat doorbreekt, maar Vervaeren weet de kans onschadelijk te maken. Enkele minuten later ligt Vervaeren aan de basis met een verre uittrap naar Auwers, die in een heerlijke combinatie met Hendrickx (B) het strafschopgebied ingaat en wordt gehaakt, waarop de scheidsrechter de bal op de stip legt. De Brouwer twijfelt niet en trapt de aansluitingstreffer tegen de netten, 2-1. In het laatste kwartier van de eerste helft proberen we de wedstrijd in handen te nemen, via enkele hoekschoppen dreigen we wat, Noordstar kan op vrije trap proberen via Hoefnagels, Cannaerts zet met Vivijs een aanval op, de voorzet van Vivijs wordt door Auwers in 1 tijd getrapt maar jammer genoeg niet gekaderd. Rusten met 2-1,

Coach Raeymaekers wisselt Verswijvel aan de rust en brengt Van Looy in. Na enkele minuten is Van Looy al betrokken in een snelle combinatie met Vorsselmans en de Brouwer, maar de voorzet van Vorsselmans wordt weggewerkt. Enkele minuten later zijn we daar opnieuw op hoekschop maar de kopbal gaat voorlangs. Hendrickx (J) wordt blijkbaar foutief gestopt en met een gelukje krijgen we een vrije trap op een ideale plaats. Cannaerts neemt zijn taak op, en trapt de 2-2 heerlijk voorbij de keeper van Noordstar. Erop en erover zal menig supporter dan wel denken en hopen, maar jammer genoeg staan we enkele minuten later opnieuw op achtervolgen. Vanop links maken we een overbodige overtreding, en Hoefnagels schildert zijn vrije trap op het hoofd van Bruynseels die zo met zijn tweede van de dag de 3-2 op het scorebord laat noteren. Een minuut later is het opnieuw de 'roadrunner' De Cat van Noordstar die oprukt, maar gelukkig voor ons wordt zijn kans gestopt. In het tweede kwartier van de tweede helft onderneemt Auwers enkele kansen, maar jammer genoeg volgt er geen doelpunt uit. Van Looy gaat net na het half uur zijn kans met een vlotte dribbel, maar in de 16 wordt hij neergehaald en krijgen we de kans op strafschop om langszij te komen. De Brouwer is opnieuw op de afspraak en met zijn tweede strafschop hangt hij de bordjes mooi gelijk, 3-3. Twee minuten later wordt Van Vlerken perfect gelanceerd, en kan hij doorzetten, maar de bal blijft jammer genoeg steken, hij kan nog recupereren en terugleggen op Cannaerts, maar diens schot gaat naast. Met nog een kleine 10 minuten op de klok krijgt Noordstar op een ideale plaats een vrije trap, en dan komt Hoefnagels uiteraard in beeld. Vanuit het oogpunt van de reporter schilderde hij de bal perfect naar de 'kram', maar wist onze goalie Vervaeren met een ongeziene zweefredding de bal heerlijk uit die 'kram' te houden, en zo de bordjes ook in evenwicht! In de 85' is Peeters alert en ligt hij aan de basis van de fraaiste combinatie van de wedstrijd met Van Vlerken en Auwers. Het is Auwers die de voorzet van Van Vlerken perfect aanneemt, wegdraait van zijn verdediger en de 3-4 onhoudbaar binnen trapt. Nog ruim 5 minuten bonken om deze voorsprong vast te houden. Hendrickx (J) is in de laatste minuten nog niet van plan om uit te bollen, en zet perfecte druk, kan de bal in de loop meenemen op de flank, en ziet dan zijn voorzet door een verdediger van Noordstar in eigen doel gewerkt worden, 3-5! Voetbal is een mooie sport, en op deze manier is het zelfs een feest!!

Met nog twee wedstrijden te gaan in dit seizoen, de mentaliteit die we de voorbije wedstrijden opbouwen kunnen we maar hopen dat we dit in schoonheid afwerken voor ons zelf én onze supporters!! Volgende zondag gaan we op verplaatsing naar Rauw Sport Mol.

#supportersoppost

Doelpunten

6' de Brouwer (OG) 1-0, 20' Bruynseels 2-0, 25' de Brouwer (pen) 2-1, 54' Cannaerts 2-2, 58' Bruynseels 3-2, 77' de Brouwer (pen) 3-3, 85' Auwers (Van Vlerken) 3-4, 88' Jennes (OG - Hendrickx J) 3-5

Kaarten

Team
KFC Linda Olen Verswijvel /
K Noordstar VV Van Lommel
Smolders
Habraken
Smeyers
Michiels (T1)
/

Wissels Linda

minuut
45' Van Looy Verswijvel
61' Van Vlerken Vivijs
72' Peeters Hendrickx