KFC Linda Olen vs KSK Wavria - Eindstand 2-2

Met de komst van Wavria weet je dat je een van de best voetballende ploegen moet weten op te vangen. Hun huidige positie in de rangschikking liegt er dan ook niet om.

Op Wavria wisten we ons te verzekeren van een punt, Wavria kon zich vandaag naar de tweede plaats hijsen als ze de 3 punten zouden mee nemen uit Olen. Leeuwen als de onze zijn dan gewaarschuwd natuurlijk! Na 2 minuten komt Wavria aankloppen bij Vervaeren, maar hij kan de kopbal uit de hoekschop perfect plukken. Op de tegenaanval lanceert de Brouwer met een perfecte diepe bal Brent Hendrickx, maar die kan de bal jammer genoeg niet voldoende controleren. Enkele minuten later wordt Hendrickx opnieuw perfect de diepte in gestuurd door de Brouwer, Hendrickx twijfelt niet en zet knap voor op Auwers, maar de voorzet is net iets te ver. Spiessens werpt snel in naar Brent Hendrickx die de bal snel door probeert te steken tot bij Auwers, maar zijn trap gaat jammer genoeg naast. Enkele minuten later ziet iedereen rond het plein dat Heremans wel heel vlot en snel vanop eigen helft kan oprukken, en met een gelukje de bal nog voorbij Spiessens opnieuw krijgt aangespeeld en met een botsbal ook onze keeper omspeelt, 0-1 op het kwartier. Onze leeuwen knokken met alles wat ze hebben, Wavria legt echter heel fraai voetbal op de grasmat wat het natuurlijk moeilijk maakt. Kort voor het half uur komt Vervaeren uit op een aanval van Wavria, hij wordt omspeeld maar gelukkig kan Wavria de kans niet verzilveren. Enkele minuten later speelt Wavria opnieuw een reuzekans bijeen, maar deze gaat opnieuw in hoekschop. De gebroeders Hendrickx vinden elkaar heel vlot, en Brent zet zichzelf met een actie in schietpositie maar het schot gaat via de voet van een verdediger van Wavria in hoekschop. Vervaeren trapt enkele minuten later een perfecte uittrap tot bij Auwers, die legt 'de bal terug op de Brouwer die goed legt en uithaalt, maar het schot gaat naast. Vlak voor de rust is Heremans terug in de picture, en komt Michiels 1 op 1 in duel met hem om de bal te recupereren. Michiels gebruikt zijn lichaam goed en kan beheerst terug leggen naar Vervaeren. Op slag van rust is er opnieuw een verre uittrap van Vervaeren, Vivijs kopt ideaal door tot bij Auwers die doorzet maar hij raakt de bal slecht en het schot gaat naast. Rusten met de 0-1 achterstand en de wetenschap dat het nog 45 minuten knokken zal worden.

Uit de kleedkamers gekomen zijn we direct wakker, coach Raeymaekers heeft wat tactische verschuivingen doorgevoerd en Wavria moet deze verschuivingen blijkbaar eerst nog verwerken. We komen heel scherp op het plein, en na 4 minuten werpt Vorsselmans ver in, Cannaerts kopt door en Auwers staat aan de tweede paal om de 1-1 binnen te leggen en de muziek door de boxen te laten knallen. Enkele minuten later is het opnieuw prijs, Cannaerts zet een goed blok en speelt de bal naar Brent Hendrickx, zijn actie strandt echter op de paal, maar de goed gevolgde Auwers werkt beheerst af, 2-1 voorsprong!! Wavria weet niet van welk hout pijlen maken. Enkele minuten later moet de keeper van Wavria de vrije trap van Cannaerts met de vuisten weg werken, de bal komt terug bij Jef Hendrickx die zijn broer Brent lanceert, maar diens voorzet gaat voorlangs. Brent Hendrickx gaat daarna zijn kans met het hoofd op vrije trap van Cannaerts, maar hij mikt naast de paal. In de twintigste minuut komt Wavria nog eens de kop opsteken, maar Vervaeren zit er gepast tussen. Direct daarop zet Vivijs goed druk op Wavria, de bal komt daarop bij Jef Hendrickx die de Brouwer aanspeelt, maar diens schot gaat via Wavria in corner. Vivijs kan enkele minuten later de bal perfect diep lanceren naar Auwers die op zijn beurt voorzet, Cannaerts komt ingelopen aan de tweede paal maar tikt de bal aan de verkeerde kant van de paal. Zo sterk dat Wavria in de eerste helft het spel voetballend wist te domineren, zo sterk werden ze in de tweede helft in de greep gehouden door onze leeuwen. Menig voetbalsupporter weet onderhand wel dat het venijn dikwijls in de staart zit. De wedstrijd duurde welgeteld 93 minuten, en dat venijn werd daar pijnlijk duidelijk. Onze kapitein wordt aan de zijkant redelijk stevig onderuit gehaald, maar de scheidsrechter ziet er geen fout in. In de fase die daaruit volgt kan Wavria een aanval op links opzetten, voorzetten en Van Den Brande kopt aan de tweede paal de 2-2 tegen de netten. Voor Wavria lijkt dit punt op het einde nog als een overwinning te ervaren, voor ons is het een zure pil om door te slikken om 2 punten door ons vingers te zien glippen. Het resultaat is uiteindelijk bitter, maar de prestatie in de wedstrijd zelf is een opsteker!!

Een opsteker die we moeten meepakken, volgende week op verplaatsing naar de buren van Noordstar. We rekenen uiteraard hier ook op onze twaalfde man, die van onschatbare waarde is in zo'n wedstrijden!!

#supportersoppost

Doelpunten

14' Heremans 0-1, 50' Auwers (Cannaerts) 1-1, 53 Auwers (Hendrickx Brent) 2-1, 90' Van den Brande 2-2

Kaarten

Team
KFC Linda Olen Cannaerts /
KSK Wavria Van den Brande
Lardaux
/

Wissels Linda

minuut
78' Van Vlerken Auwers
86' Van Leuven Cannaerts
89' Hermans Vivijs