VV Laakdal vs KFC Linda Olen - Eindstand 1-1

Een verplaatsing naar VV Laakdal, een ploeg in de kelder van de rangschikking, veel ongeschreven wetten in de voetbal maken duidelijk dat je zo'n wedstrijden nooit te licht mag opvatten.

Het zou geen kwaad kunnen om zo'n wedstrijd in de eerste 20 minuten volledig vast te pakken, goed druk te ontwikkelen, voldoende scoren en controleren. Die boodschap blijkt bij iedereen overgekomen te zijn, want na 2 minuten zet de Brouwer via een snel genomen vrije trap Reijnen goed in positie, maar zijn voorzet wordt weggewerkt. Vijf minuten later wordt Reijnen opnieuw perfect gelanceerd via Auwers, maar het schot van Reijnen komt via de paal terug in de handen van de keeper van Laakdal. De druk blijft hoog, de Brouwer geeft de bal perfect mee aan Auwers die vanop links zijn voorzet netjes aflegt bij Vivijs die niet moet nadenken en de 0-1 al tegen de netten kan trappen. De volgende 10 minuten gaat de wedstrijd beetje heen en weer, maar is er geen direct gevaar in de box. Na 20 minuten spelen zijn er enkele kansen voor ons te noteren. Auwers wordt meermaals gelanceerd maar de preciezie in de dieptepassen is niet scherp genoeg. Na een vrije trap van Laakdal onderscheppen we de bal en zetten we een snelle tegenaanval op, waarbij Reijnen de bal perfect aflegt op Hendrickx, maar de keeper zit er tussen en werkt in hoekschop. Enkele minuten later komt een hoekschop in de voeten van Michiels aan de tweede paal, maar hij beslist naast. In de 10 minuten die daarop nog volgen weten we meerdere kansen bij elkaar te voetballen, maar de zone van de waarheid blijkt opnieuw meermaals een blokkade op onze efficiƫnte afwerking, en dus ook de kans om de voorsprong uit te diepen. Met een 0-1 de kleedkamers in, en iedereen alert maken voor het steeds gevaarlijke inzakken.

Kort na de tweede helft komen we via vrije trap na meerdere pogingen toch aan het doel, en de bal gaat er in 2e instantie in, maar er wordt buitenspel gevlagd. In de actie die erop volgt zet de Brouwer perfect voor vanop links, Auwers controleert en trapt maar de keeper werkt in corner. Laakdal komt na 10 minuten ook in het spelbeeld, de voorzet gaat echter voorbij de aanvaller, en de corner die daarna volgt wordt naast gekopt. Op het kwartier zet Van Looy voor, maar de keeper kan de voorzet wegboksen. Kort na het kwartier voetballen we ons in een snelle uitbraak, Auwers legt de bal af voor Hendrickx, maar hij moet te ver uitwijken en zijn schot gaat naast. Michiels gaat enkele minuten later zijn kans met een snelle aanval, hij legt terug op Auwers, het schot gaat jammer genoeg ook tegen de paal. Met nog 20 minuten te spelen geschiedt waar iedereen voor vreest. Laakdal stuurt een vrije trap in het pak, de bal wordt doorgekopt en de aanvaller verrast met zijn schot onze keeper, 1-1 tegen de gang van de wedstrijd in. Er staan gelukkig nog voldoende minuten op de klok om het tij opnieuw te doen keren en het laken naar ons toe te trekken. Cornelissen is net ingevallen, en geeft een perfecte crossbal naar Van Looy. Zijn scherpe snelle voorzet lijkt ideaal maar jammer genoeg is niemand gevolgd. Op het half uur komt Vervaeren opnieuw gepast tussen op een kans van Laakdal aan de baklijn, direct wordt de diepe bal gespeeld naar Auwers, maar de keeper van Laakdal komt er opnieuw gepast tussen. 2 minuten later trapt Paesen van Laakdal gelukkig voor ons de kans die hij krijgt in het zijnet. In de laatste vijf minuten ontbreekt het ons weer niet aan inzet en druk vooruit, maar opnieuw in de zone van de waarheid berust er precies een vloek op onze efficiƫntie. Je moet het gezien hebben om het te geloven, maar de uitslag had hier vandaag gemakkelijk 1-5 kunnen zijn.... Jammer genoeg is de realiteit bij het laatste fluitsignaal anders, en moeten we hier willens nillens tevreden zijn met 1 punt...

Op 7 dagen tijd spelen we deze week 3 wedstrijden. Woensdagavond zijn alle supporters welkom op KFC Katelijne waar de inhaalwedstrijd wordt gespeeld. Katelijne staat 3 punten achter ons, met 1 match minder, dus om onze positie te handhaven in de rangschikking is dit een cruciale partij!!

Zondag aanstaande ontvangen we thuis KSK Wavria, momenteel 3e in de rangschikking en dus ook een te duchten tegenstander. Ook hier uiteraard is een twaalfde man onmisbaar!!

#supportersoppost

Doelpunten

8' Vivijs 0-1, 71' Van Gestel 1-1

Kaarten

Team
KFC Linda Olen Peeters
Beysen
/
VV Laakdal Vansant /

Wissels Linda

minuut
70' Cornelissen Vivijs
81' Van Leuven Verswijvel
89' Beysen Auwers