KFC Linda Olen vs FC Punt-Larum - Eindstand 1-2

Met de komst van de leider in de stand, een matchdiner en uiteindelijk toch nog aangenaam lenteweer waren de ingrediënten aanwezig om er een topzondag van te maken.

Tegen deze ploeg weet je dat je van bij de eerste seconde moet alert zijn, en dat maakten ze ons snel duidelijk. Punt wist al door te breken, gelukkig werkte Vervaeren de poging gepast weg. Op het kwartier wist de Brouwer op links goed door te zetten, hij legde de bal centraal terug, Brent Hendrickx had goed gezien dat Vorsselmans in zijn rug gevolgd was en liet de bal door zijn benen gaan, maar het schot van Vorsselmans ging naast. 5 minuten later dribbelde Reijnen zich prefect door op rechts, en hij legt de bal terug maar de verdedigers van Punt zitten er gepast tussen en werken weg. Punt komt dan in enkele minuten tijd paar keer gevaarlijk opzetten, maar ofwel zitten wij er goed tussen, ofwel gaat de poging of voorzet naast. In minuut 35 krijgen we een reuzekans, de vrije trap van Van Looy valt perfect in de box, maar Spiessens kan zijn schot niet kaderen om ons op verdiende voorsprong te brengen. Twee minuten later hebben we opnieuw een fraaie kans, Jef Hendrickx zet zich sterk door op links, legt de bal terug op Vorsselmans, maar zijn schot mist opnieuw richting. We sluipen naar het rustsignaal, maar dan wordt het altijd gevaarlijk. Eerst is het Punt dat zijn kans gaat met een fraai schot uit tweede lijn, maar deze gaat naast. Daarna werkt Auwers perfect af in de 44e minuut, maar blijkbaar vanuit buitenspel. Rusten met de brilscore. We zagen een grote dorst op het veld bij onze leeuwen om deze partij in handen te houden, maar jammer genoeg mocht het zich niet vertalen in een voorsprong.

In de tweede helft hebben we dus nog 45' om alles op alles te zetten om deze wedstrijd naar ons toe te trekken. Coach Raeymaekers had noodgedwongen de broeders Hendrickx aan de kant moeten laten, nadat kapitein Brent de wedstrijd moest staken met een blessure aan de hamstrings, en de jongere broer Jef finaal toch meer last had van de botsing met het hoofd uit de eerste helft, naderhand bleek hij een hersenschudding te hebben opgelopen. In hun plaats mochten Vivijs en Verhulst hun tenue vuil maken.  Het is echter een bittere pil wanneer na 5 minuten de bal op de stip gelegd wordt voor Punt, na een discutabele beslissing door de scheidsrechter. Maar gefloten is gefloten, dus Vervaeren moest vol aan de bak om de penalty van Van Hoof te stoppen. Het mocht echter niet baten, de 0-1 ging tegen de netten.  Op het kwartier krijgt Vivijs een reuzekans, maar zijn gekaderd schot werd door Van Hoof gepareerd. Op de 23e minuut krijgen we vrije trap, Verhulst dropt de bal perfect in de box, en wanneer de bal terug gelegd wordt en binnen getrapt menen we te mogen juichen, maar de lijnrechter had ergens buitenspel opgemerkt in die fase, waardoor de gelijkmaker werd afgekeurd. Op het halfuur krijgen we een corner, en in het geharrewar ziet de scheidsrechter een overtreding en wordt de bal op de stip gelegd. Er heerst misschien een kleine vloek op de strafschoppen die we recent mochten trappen, maar de Brouwer trapte de vloek weg en tegelijkertijd de bal onhoudbaar tegen de netten, 1-1, wat zeker een verdiende stand was, maar ook het slot van de wedstrijd nog spannender zou maken. De leider was niet gekomen om punten te laten liggen, met het gelijkspel van Hooikt de dag ervoor in het achterhoofd, en mogelijk verlies van Hallaar tegen Noordstar. Onze leeuwen gaven in dat laatste kwartier alles wat ze hadden om Punt het scoren te beletten, maar het venijn zat weer in de staart. Punt wist in het geharrewar in de box na een onnodige vrije trap de 1-2 toch nog tegen de netten te trappen. Jammer genoeg konden we dat niet meer rechttrekken.

Het niveau van strijdlust dat onze leeuwen vandaag toonden, deed de dugout van Punt de haren uit het hoofd trekken, maar jammer genoeg sta je na 90 minuten niet veel verder, behalve dat je daar het positieve moet uit meenemen voor de volgende partij!!

#supportersoppost

Doelpunten

50' Van Hoof 0-1 (pen), 75' de Brouwer 1-1 (pen), 88' Gerinckx 1-2

Kaarten

Team
KFC Linda Olen Vorsselmans
Spiessens
/
Punt Larum Lemmens N
Lemmens J
Mertens
Vanhaeren
/

Wissels Linda

minuut
45' Verhulst Hendrickx Brent
45' Vivijs Hendrickx Jef