KFC Linda Olen vs Blauwvoet Oevel - Eindstand 1-3

De derby van het jaar, met de komst van Blauwvoet Oevel, dat stond op de agenda op zondag 20/03. Na het jammerlijke verlies op Blauwvoet Oevel in de heenronde wilden we dat natuurlijk thuis rechtzetten.

Op de 10e minuut steken we de eerste keer onze neus aan de deur. Auwers zet een actie op met Brent Hendrickx die op zijn beurt voorzet, maar de afwerking gaat niet binnen het kader. Twee minuten later komt de bal op corner terug bij Auwers maar zijn schot gaat naast. Kort na het kwartier is het jammer genoeg prijs voor Oevel. Waar elke coach zo op zal hameren als Oevel langs komt, was een halve seconde niet opgevolgd, en Kevin Geudens kopt op vrije trap de bal tegen de netten, 0-1. Op het half uur zetten we via Van Looy een aanval op poten. Hij lanceert Auwers maar op diens voorzet komt de keeper van Oevel gepast tussen. Twee minuten later duikt Oevel op aan het doel bij Vervaeren, maar hij komt gepast uit zijn doel, en Spiessens werkt de bal weg. Tot aan de rust zijn er aan beide partijen nog enkele acties op te tekenen, maar er komt geen doelpunt meer van.

Als je 0-1 achter staat, dan weet je dat je met de juiste mentaliteit uit de kleedkamers moet komen, om zo snel mogelijk die gelijkmaker te scoren. Het is echter Celis van Oevel die in het geharrewar de bal over Vervaeren binnen legt, 0-2. Tien minuten in de tweede helft kan Auwers opnieuw voorzetten, maar niemand is op de afspraak om de bal binnen te leggen. Twee minuten later is het Oevel dat onze goalie het vuur aan de schenen legt, maar hij klemt de bal. Oevel voert de druk op, maar we houden voorlopig de stand op 0-2. Het is in minuut 77 dat we de aansluitingstreffer weten te scoren via Auwers die listig de bal binnen kopt, 1-2. Hopelijk wordt dit de kering in de wedstrijd. Vijf minuten voor het einde krijgt Auwers een reuzekans, maar zijn poging is niet overtuigend genoeg. Aan de overkant valt dan jammer genoeg het vonnis, wanneer de bal niet stevig genoeg wordt terug gekopt en Oevel de 1-3 eindstand kan binnen leggen.

#supportersoppost

Doelpunten

17' Geudens 0-1, 49' Celis 0-2, 77' Auwers 1-2, 88' Bens 1-3

Kaarten

Team
KFC Linda Olen Peeters /
Blauwvoet Oevel Geudens
Celis
Vandyck
/

Wissels Linda

minuut
63' Verhulst Reijnen
71' Vivijs Cobben
76' Beysen Peeters