K BO Beerzel FC vs KFC Linda Olen - Eindstand 0-2

Een verplaatsing naar Beerzel op zondag, een ritje van een half uur over mooie kempense tussenwegen, ideale setting voor menig voetballiefhebber.

De stand van Beerzel in de rangschikking mag nooit een reden zijn om in de aanloop naar de wedstrijd van onderschatting te spreken. Elke wedstrijd moet gespeeld worden, en Beerzel had de week voordien nog een gelijkspel gehaald tegen Oevel. In de thuiswedstrijd zijn we ook door het oog van de naald gekropen, wanneer we pas in de laatste 5 minuten van de wedstrijd de winning goal scoorden.

We starten de wedstrijd sterk en oefenen direct druk uit. Na 5 minuten konden we al op voorsprong staan, maar het doelpunt van Van Looy werd afgekeurd voor vermeend handsspel. De eerste helft was gelijkopgaand, aanvankelijk waren de meeste kansen voor ons, en Beerzel kwam vlak voor rust gevaarlijk opzetten, maar Vervaeren en Spiessens hielden onze netten schoon. Michiels moest de snelle flankspeler foutief stoppen en Peeters werkte de voorzet op slag van rust nog in corner.

Na de rust was het kwestie van te scoren en de 0 te houden, want dat we 3 punten mee wilden nemen naar huis, dat stond als een paal boven water. De Brouwer gaat zijn kans na enkele minuten met een schot maar de bal gaat net over de deklat. Enkele minuten later is er een uitgespeelde kans van Beerzel, maar gelukkig voor ons gaat het schot naast. Vlak voor het kwartier speelt Spiessens een snelle diepe bal op Cobben, die beheerst afwerkt, 0-1. Op het kwartier kan de Brouwer opnieuw een actie uit zijn voeten toveren, en speelt hij Hendrickx diep aan, maar diens voorzet gaat te ver voorbij de tweede paal. Vijf minuten later is het Auwers die de bal kan voorzetten, maar ook deze gaat te ver voorbij de tweede paal om voor gevaar te zorgen. De wedstrijd blijft op het zelfde niveau verder kabbelen, met weinig echt noemenswaardige feiten, en dan wordt het natuurlijk gevaarlijk als je maar met 0-1 leidt. En dat weten onze leeuwen ook. In de 37' gaat Auwers diep op rechts, hij speelt de bal centraal op Verhulst, en via diens blokkering komt de bal bij Vorsselmans die de 0-2 binnen trapt! Ideaal moment om de wedstrijd verder te kunnen controleren en de 3 punten in te pakken!

Het moet niet gezegd dat volgende zondag een van de derby's van het jaar op de agenda staat. We ontvangen de buren van Blauwvoet Oevel. Groep TOM en Verzekeringen Verrezen trakteren opnieuw met lekkere frietjes. Het ideale menu voor een top voetbalzondag!

#supportersoppost

Doelpunten

57' Cobben 0-1,  82' Vorsselmans 0-2

Kaarten

Team
KFC Linda Olen Michiels
de Brouwer
/
K BO Beerzel FC Sayadi
De Loose
/

Wissels Linda

minuut
75' Verhulst Hendrickx
87' Vivijs Auwers
89' Verswijvel Cobben