KFC Exc Vorst vs KFC Linda Olen - Eindstand 0-2

De laatste wedstrijd van de heenronde wordt een verplaatsing naar Excelsior Vorst, waar in het verleden al meermaals spektakelwedstrijden werden uitgevochten.

Coach Raeymaekers en de zijnen hadden ondertussen al 4 weken geen verliesbeurt meer laten noteren, de motivatie om die serie verder te zetten is heel groot. Vorsselmans was terug van de partij, en door de ziekte van Van Looy moest er wat geschoven worden. De wedstrijd gaat van start, het eerste gevaar is van Vorst na 6 minuten, maar het schot gaat over. Op het kwartier is er een heerlijke snelle actie opgezet tussen Reijnen, Auwers en Hendrickx, waarna de bal bij de Brouwer komt, maar diens voorzet wordt in corner gewerkt. Enkele minuten later is het Vercammen die zich goed vrij speelt, en Cobben een mooie kans op de plateau aanbiedt, maar het schot gaat jammer genoeg over. Cannaerts speelt met een goede crossbal de Brouwer aan, deze snijdt naar binnen maar zijn schot gaat in het zijnet. We blijven het spel domineren maar kunnen dat overwicht niet vertalen in doelpunten. Kort voor het half uur moet Van Vlerken invallen door het uitvallen van Vorsselmans, en wordt er opnieuw wat in de opstelling geschoven. Hendrickx gaat enkele minuten later zijn kans met een heerlijke knal van buiten de 16, maar de keeper tikt hem tegen de deklat en de rebound van Auwers wordt afgefloten voor buitenspel. Vorst laat zich ook nog eens zien, het is Vervaeren die het schot kan klemmen. In de directe tegenaanval zet Cobben voor naar Auwers die in 1 tijd op doel schiet, maar de poging gaat over. Vlak voor rust is Vorst er opnieuw maar de bal wordt gelukkig weggewerkt door onze verdediging. Rusten met de brilscore, moeizame eerste helft wat vooral de efficiëntie betreft. Warme koffie met een koekske binnen spelen, en na de rust terug voluit aan de bak!!

In de eerste vijf minuten van de tweede helft zetten onze leeuwen goed druk, maar de kansen worden niet afgewerkt of er steekt een vlag voor buitenspel tussen. Kort daarna is het Vorst dat een heerlijk schot aflevert vanuit de tweede lijn, maar Vervaeren is opnieuw paraat om de bal in corner te werken. Het spel en de kansen liggen dan in evenwicht, zowel wij als Vorst ondernemen pogingen maar opnieuw ontbreekt de efficiëntie op het moment van de waarheid. In de 72' is het dan wel prijs. Cobben breekt snel door en speelt Auwers goed aan op rechts. Van Vlerken is perfect gevolgd om de voorzet tegen het net te prikken, 0-1, op het gepaste moment om onder de druk van Vorst uit te komen. Op het half uur in de tweede helft is het Vercammen die met Auwers een combinatie bijeenspeelt waarna Hendrickx de bal jammer genoeg net naast schuift. Enkele minuten later gaat Raeyen van Vorst zijn kans met een afstandsschot, maar Vervaeren is opnieuw bij de pinken en bokst de bal uit zijn doel. In minuut 83 onderschept de Brouwer het uitverdedigen van Vorst, en steekt de bal diep tot bij Van Vlerken die met zijn tweede van de dag de eindstand op het scorebord zet, 0-2. Met een knappe 11 op 15 en enkele interessante andere uitslagen uit de reeks sluipen we dichter bij onze voorgangers in de rangschikking!

Zaterdag 18/12 maken we de verplaatsing naar FC Netezonen, de laatste wedstrijd voor de winterstop en tegelijk de eerste wedstrijd van de terugronde. Moet er nog een andere reden zijn om als 12e man massaal aanwezig te zijn en onze leeuwen te steunen!!

#supportersoppost

Doelpunten

71' Van Vlerken (Auwers) 0-1, 83' Van Vlerken (de Brouwer) 0-2

Kaarten

Team
KFC Linda Olen / /
KFC Exc Vorst / /

Wissels Linda

minuut
30'

Van Vlerken

Vorsselmans
85' Vivijs Auwers
88' Verswijvel Vercammen