KFC Linda Olen vs KVV Rauw SP Mol - Eindstand 4-2

Op deze laatste thuismatch van 2021 ontvingen we KVV Rauw Sport Mol, een ploeg die met 7 punten op een plaats staat waar niemand graag staat, dat ze zich niet naar de slachtbank zullen laten leiden, dat mag geweten zijn.

Zijn we er dan ook klaar voor van bij de eerste minuut, dat was natuurlijk belangrijk. En na 3 minuten krijgen we zelfs al een reuzekans. Cobben en Van Vlerken zetten een snelle aanval op en Auwers kan doorbreken. Zijn schot wordt echter gepareerd met de voet door de keeper van Mol! In de eerste 5 minuten is Rauw ook al in beeld geweest, en kregen zelfs al 2 corners, die gelukkig voor ons geen echt gevaar betekenden. Na 10 minuten is het opnieuw Rauw die via een gezwinde combinatie aan ons doel komen, maar het schot gaat ver over. Cobben laat enkele minuten later opnieuw een tweetal tegenstanders achter zich, en kan op doel trappen van net buiten de baklijn, maar het schot gaat voorlangs. Mol komt opnieuw opzetten, maar Vervaeren klemt het schot in twee keer. Met net 20 minuten spel op de klok zetten Auwers en Van Vlerken een combinatie op poten, en spelen ze de Brouwer aan die voorzet, Peeters kopt achterwaarts maar net naast. Het weer en de impact op het veld maakt het niet simpel om fraai voetbal te brengen. Het is dan ook in de kluts dat Rauw op voorsprong komt, op voorzet krijgt Vervaeren en de verdediging de bal niet goed weg en gaat hij binnen, 0-1 achterstand. Moeilijk te verteren maar gezien de vinnigheid bij onze tegenstander op dat moment misschien niet helemaal tegen het spelbeeld in... De 0-1 blijft ook hangen tot aan de rust. Wakker schudden in de 15' halftime, dat is aan de orde.

We komen uit de kleedkamers, en in de 1e minuut is de ingevallen Vercammen al gevaarlijk met een actie maar zijn voorzet komt niet bij één van onze spelers terecht. In de aanval van Mol die erop volgt, hebben we geluk dat die open kans meters over het doel wordt getrapt. Na 5' in de tweede helft weet Vercammen Cobben aan te spelen, die met een actie op zijn beurt de bal bij de Brouwer aflegt, die heerlijk de 1-1 onhoudbaar voorbij de keeper binnen trapt! Het spel gaat in de minuten die daarop volgen op en neer, hoewel de beste kansen en acties op dat moment langs onze kant opgetekend worden, maar we verzilveren deze tot volle frustratie van iedereen niet... Het moet niet gezegd dat je dan meestal het deksel op de neus kan krijgen, en zo geschiedde. Op het half uur in de tweede helft kan Vervaeren de vrije trap nog weg werken, maar in de kluts die erop volgt legt Dausy de bal terug tegen de netten, 1-2. Daar krabt menig supporter zich van in de haren, en is het aan onze leeuwen om de tanden te laten zien. In minuut 33 gaat de pegel van de Brouwer op vrije trap via de muur in corner. Uit die corner krijgt de Brouwer opnieuw de bal, hij speelt af naar Vercammen die zijn voorzet door Van Looy aan de tweede paal perfect ziet afgewerkt, 2-2. Een opsteker voor die supporters die dan in hun ogen beginnen te wrijven om zeker te zijn dat ze zien wat ze zien. In minuut 38 lijkt het dat we de zege niet willen binnen halen wanneer we tot twee maal toe nalaten om de kansen af te werken en de bal gewoon onhoudbaar binnen te trappen. Op enkele minuten voor het einde van de wedstrijd lukt het echter wel. De Brouwer kan voorzetten en Auwers pikt op zijn beurt ook zijn goaltje mee, 3-2. Dit vasthouden is nu natuurlijk opdracht nummer 1, maar de tanden worden nog even harder in de prooi gezet, wanneer de Brouwer zijn schot eerst gestopt ziet, maar in de rebound de 4-2 toch tegen de netten schoot! 

Voetbal kan een mooie sport zijn, maar 3 punten zijn maar zo mooi als dat je ze effectief ziet staan op je scorebord!!  

Zondag 12/12 gaan we voor de laatste wedstrijd van de heenronde op verplaatsing naar Vorst, altijd een taaie tegenstander!! Laat dat net een topreden zijn om met onze 12e man massaal aanwezig te zijn en onze leeuwen te steunen!!

#supportersoppost

Doelpunten

26' Dausy 0-1, 50' de Brouwer (Cobben) 1-1, 74' Dausy 1-2, 78' Van Looy (Vercammen) 2-2, 87' Auwers 3-2, 90' de Brouwer 4-2

Kaarten

Team
KFC Linda Olen Michiels /
KVV Rauw SP Van Dijck /

Wissels Linda

minuut
45''

Vercammen

Van Vlerken
70' Hendrickx Peeters
88' Cornelissen Auwers