KSK Wavria A vs KFC Linda Olen - Eindstand 1-1

Een verplaatsing om u tegen te zeggen, dat is zeker. Met een rit van ongeveer 40 minuten om in 3e provinciale te spelen, dan kan je de focus al goed opbouwen in de wagen.

Wavria staat natuurlijk ook gekend als een goed voetballende ploeg, hoewel hun positie in de rangschikking dat niet laat uitschijnen. Maar elke wedstrijd moet gespeeld worden, dat is een feit, en zo begonnen onze geelgroene leeuwen aan de wedstrijd om alles in de strijd te gooien om niet met lege handen naar huis te gaan!

Coach Raeymaekers moest het team dat de week voordien de zege binnen haalde op één positie wijzigen (allé ja, hij moest er ook zijn afgevaardigde terug bij pakken die uit quarantaine terug kwam ;-)), en de leeuwen stonden paraat. Wavria kwam na enkele minuten al eens de kop opsteken, op voorzet ging de kopbal gelukkig naast. In de 10e minuut zet Reijnen goed door met een actie op rechts, maar net als hij zijn voorzet wil trappen ziet de lijnrechter de bal over de achterlijn gaan. Kort na het kwartier heeft Wavria een heel snelle tegenaanval opgezet, maar Vervaeren weet de aanvaller goed naar buiten te dwingen en werkt het schot in 2 keer in corner. In de 20e minuut gaat Reijnen opnieuw zijn kans en snijdt hij perfect naar binnen tussen de twee spelers van Wavria, maar hij wordt foutief gestopt net buiten de 16. De vrije trap van Cannaerts gaat in de muur, en in de actie die erop volgt gaat de voorzet van Auwers over. Op de 25e minuut is het even bibberen wanneer Vervaeren een schot centraal wegbokst, en de aanvaller van Wavria onbegrijpelijk hoog over doel trapt. Kort na het half uur tekent Wavria opnieuw voor twee doelpogingen, maar onze keeper weet beide pogingen te pareren. Het is echter uitstel want 5 minuten later is Wavria daar opnieuw met een combinatie uit het boekje waarop Vermeylen de bal in de korte hoek binnen legt, 1-0. Dat het belangrijk is direct te antwoorden heeft Cannaerts goed begrepen, want in de actie die erop volgt, krijgt hij de bal buiten de baklijn centraal voor het doel van Wavria en trapt hij met een perfecte bots de 1-1 tegen de netten! Kort voor rust valt Peeters uit met blessure en komt Cobben in het veld.

Enkele minuten na het startsignaal van de tweede helft heeft Wavria een open kans maar deze wordt gelukkig weggewerkt. We repliceren met een snel uitgespeelde aanval, maar het schot gaat in hoekschop. Op het kwartier gaat Wavria zijn kans met een geplaatst schot dat vanuit een bepaalde hoek gezien netjes binnen ging, maar gelukkig stak Spiessens er een verjaardagstokje tussen en kopte hij de bal in hoekschop. Minuut 21 zet Cobben een actie op met Auwers over rechts, Cobben kan voorzetten en Cannaerts gaat zijn kans, maar het gekraakte schot kan de keeper niet in gevaar brengen.
Kort na het half uur wordt Auwers perfect gelanceerd en kan hij recht op keeper afgaan, maar een misbots van de bal doet zijn schot ver over gaan. Vijf minuten later is het opnieuw Wavria dat voor gevaar zorgt, maar het schot gaat gelukkig via een been van één van onze verdedigers over. Vijf minuten (allé ja, officiële speeltijd dan toch) voor het einde krijgen we opnieuw een reuzekans, Auwers zet perfect voor vanop rechts naar Cornelissen die in 1 tijd trapt, maar zijn schot wordt door de keeper met de voeten nog weggewerkt. In de laatste minuten zet Wavria volledige druk naar voor met enkele snelle solo acties, maar telkens staan ons verdedigers paraat om het gevaar in de kiem te smoren. Na 50 minuten (!!) spelen in de tweede helft fluit de scheidsrechter het laatste signaal en moeten beide teams tevreden zijn met de puntendeling. Gezien Putte de dag ervoor won en zo op 18 punten komt te staan, is dit punt van goud waarde, want het houdt ons netjes in de linkerkolom!!

Volgende zondag staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op de planning. We spelen dan thuis en ontvangen Rauw Sport Mol, met 7 punten onderaan de rangschikking in de gevarenzone, en we weten allemaal hoe fel een mol in gevaar om zich heen kan slaan!!
Jammer genoeg zien we ons genoodzaakt door de geldende coronamaatregelen het geplande matchdiner uit te stellen, maar natuurlijk rekenen we voor deze thuiswedstrijd ook op onze 12e man!!

#supportersoppost

Doelpunten

36' Vermeylen 1-0, 37' Cannaerts (Van Vlerken) 1-1

Kaarten

Team
KSK Wavria A / /
KFC Linda Olen / /

Wissels Linda

minuut
40'

Cobben

Peeters
62' Vercammen Reijnen
76' Cornelissen Van Vlerken