Blauwvoet Oevel vs KFC Linda Olen - Eindstand 2-1

Blauwvoet Oevel tegen KFC Linda Olen, een derby met gegarandeerde sensatie. Het is ondertussen al enige jaren geleden dat beide teams elkaar nog moesten bekampen in de competitie, maar dat ze er een zondagmiddag om niet te vergeten van wilden maken, daar kon je vanop aan.

Een wedstrijd met inzet om de eer, dan verwacht je leeuwen op het veld die de wedstrijd in handen willen nemen en de lijnen willen uitzetten. In de eerste vijf minuten geven we duidelijk een visitekaartje af, maar er komen niet echt doelrijpe kansen uit. In de 9e minuut kan de Brouwer Vercammen diep aanspelen, die op zijn beurt een heerlijke voorzet schildert en Van Vlerken kan de 0-1 binnen knikken! Een perfecte start maar dan is het belang om het spel niet in te laten zakken. Tien minuten later komt Oevel met een frommelvoorzet aan de deur kloppen, maar onze goalie kan de poging van Van Gasse in corner werken. Het schot van Geudens dat uit die corner volgt gaat naast. Iets na het half uur spelen lijden we balverlies op het middenveld, en Oevel zet met 2 snelle passes een aanval op poten, waarbij Van Gasse de voorzet aan de eerste paal binnentikt, 1-1. Enkele minuten later komt er opnieuw een voorzet van Oevel, die weggewerkt wordt in de voeten van Oevel, maar het schot uit tweede lijn gaat gelukkig ook naast. Kort voor de rust is altijd een cruciaal moment, en in de eerste aanval na een snelle combinatie krijgen we een corner, de actie die daaruit volgt door Cobben komt bij Vercammen die zijn schot ziet naast gaan. Kort voor rust lanceert de Brouwer Van Vlerken die op de keeper van Oevel kan afgaan, maar de kans gaat met twee pogingen naast. Rusten met een gelijkstand en zorgen dat we uit de kleedkamer komen met het mes tussen de tanden.

De start van de tweede helft bevat al heel wat acties voor beide teams, waarbij de efficiëntie ontbreekt of onze keeper komt zeer sterk tussen. De wedstrijd gaat dan wat op en neer, waarbij we opnieuw niet slagen om de kansen die we creëren te verzilveren, en verder wordt de partij grimmiger met discutabele fases waar aan menig toog nog veel zal over gediscussieerd worden, en het gelijk van het inzicht zal afhangen of je een blauw-wit dan wel geelgroene sjaal vast hebt. De waarheid ligt meestal wel ergens in het midden. Met nog een kleine 10 minuten te gaan in de tweede helft gebeurt dan het gevreesde, op rechts wordt een actie opgezet door Oevel, en Geudens weet als geen ander plots op te duiken en knikt de bal tegen de netten, 2-1. De wedstrijd wordt dan nog grimmiger en op het einde krijgen we een scheidsrechtersbal vlak aan de 16 van Oevel. Hendrickx staat paraat, zijn schot gaat voorbij iedereen, maar heeft jammer genoeg iets teveel kromming en zweeft voorlangs. Met het laatste fluitsignaal moeten we jammer genoeg concluderen dat we zonder punten huiswaarts gaan. Met de uitslagen uit de reeks van de teams die in onze buurt staan is er gelukkig niet veel averij opgelopen.

Volgende week staat er opnieuw een klepper van formaat op de agenda. We gaan op verplaatsing naar Punt-Larum, na dit weekend staan ze 2e in de rangschikking. Een loodzware verplaatsing, waar een 12e man al zeker bij kan helpen!! Voor enkele uren de activiteiten van Olen Jaarmarkt onderbreken en onze leeuwen komen aanmoedigen, en wie weet, wat nemen we dan terug mee naar het hoogtepunt van het jaar in Olen Centrum?

#supportersoppost

Doelpunten

9' Van Vlerken 0-1, 34' Van Gasse 1-1, 81' Geudens 2-1

Kaarten

Team
KFC Linda Olen Cannaerts
Hendrickx
Cobben
Spiessens
/
Blauwvoet Oevel Dewin /

Wissels Linda

minuut
83'

Peeters

Michielsen
88' Vivijs Cobben