KFC Linda Olen vs KV Hooikt - Eindstand 1-4

De eerste wedstrijd in oktober is een thuiswedstrijd. We ontvangen KV Hooikt waar we enkele ex-spelers tegen het lijf kunnen lopen. Na de twee voorbije verliesbeurten moeten we dringend opnieuw eens de drie punten binnen halen.

Een wedstrijd moet je met focus opstarten. Na de fotoshoot die we lieten doorgaan vooraf aan de wedstrijd, was iedereen al zeker tijdig aanwezig, maar kort na de aftrap liep het al verkeerd. Zelfs de verslaggever van dienst heeft het niet gezien, maar bij de eerste actie van Hooikt keken we al tegen een 0-1 achterstand aan, toen Mac-Donald de actie beheerst afwerkte. Het signaal voor onze geelgroene leeuwen om orde op zaken te zetten, en de gang van de wedstrijd draait meer en meer in onze richting uit. Echter in de zone van de waarheid stokt het opnieuw. De kansen krijgen we niet afgewerkt, en wanneer een duwfout in de rug op Maarten Michiels niet wordt afgefloten twijfelt Obbers niet om zijn poging te wagen. Het schot gaat eerst nog tegen de linkerpaal, maar gaat via de rechterpaal jammer genoeg binnen, 0-2 op slag van rust. We moeten de rust in met een dubbele achterstand, dat wil zeggen dat er aantal zaken moeten helder gesteld worden voor de overige 45 minuten.

Het is jammer genoeg bijna niet te geloven, maar na enkele minuten in de tweede helft kan Hakimi zijn gang gaan en legt hij de 0-3 voorbij Vervaeren binnen. Dat wil zeggen dat we nog quasi een volledige tweede helft hebben om aan te pikken en de achterstand te proberen ombuigen. Op hoekschop van Van Looy kopt Vorsselmans de 1-3 binnen, maar opnieuw wil het aan het doel van de tegenstander niet lukken om het tij te keren. Het is een ongeschreven wet dat je moet scoren om een voetbalwedstrijd te kunnen winnen, en na een foutieve tackle in onze 16 krijgt Mac-Donald de kans om zijn tweede van de dag vanop de stip binnen te leggen. Vervaeren zit in de goede hoek, maar kon de bal toch niet tegen houden, 1-4. Score geeft niet helemaal de juiste weergave van het spelbeeld weer, maar daar koop je niets mee. Gelukkig kon Vervaeren Mac-Donald nog beletten van zijn derde van de dag, wanneer hij gepast blijft staan om de stifter in twee keer tegen te houden. We staan met onze neus op de feiten, we staan in de rangschikking waar we staan met onze 6 op 15. Na elke match die je gespeeld hebt moet je opnieuw naar de volgende toe werken, en dat is wat wij ook moeten doen.

De verslaggever moet hier normaal nog een gevatte zin bij zetten die hij tijdens de rust opving door een collega bij de tegenstander, maar het geheugen is op zondag ook niet meer wat het was.

Volgende week maken we de verplaatsing naar onze buren van Bouwel! Een uitstap waar we tegen de oranje-zwartshirts alles op alles moeten zetten om ons opnieuw een boost te geven met een overwinning!!

#supportersoppost

Doelpunten

3' Mac-Donald 0-1, 39' Obbers 0-2, 51' Hakimi 0-3, 55' Vorsselmans (Van Looy) 1-3, 78' Mac-Donald 1-4

Kaarten

Team
KFC Linda Olen Michiels Auwers
KV Hooikt Quarcoo
Olensky
/

Wissels Linda

minuut
46'

Reijnen

de Brouwer
81' Vivijs Van Looy
82' Verswijvel Michiels