KFC Linda Olen vs K Noordstar VV - Eindstand 1-3

Na de 6 op 6 was het op de derde speeldag de beurt om Noordstar te ontvangen. Deze tegenstander uit Noorderwijk is altijd garantie voor een derby op het scherp van de snee, en dankzij het goede weer kozen veel supporters ook voor de gezonde tweewieler (al dan niet met een motortje).

Het eerste matchdiner van het seizoen was ook een feit en dankzij de kunsten van de Bourgondiër konden de gasten zeker en vast weer genieten van al dat lekkers! We danken ook iedereen voor de deelname en hun steun aan onze club.

De wedstrijd kon onder een aangenaam zonnetje van start gaan en in de eerste minuut kregen we al een vrije trap. Deze werd scherp aangesneden maar een verdediger van Noordstar wist de bal net weg te koppen. Na twee minuten gingen we opnieuw ten aanval maar Hendrickx schoof uit en botste ongelukkig met Heremans. Het spel ging verder en aan de overkant kreeg Noordstar een kans op voorzet maar die ging voorbij de tweede paal. In de actie die volgde ging een speler van Noordstar onderuit en zag de scheidsrechter een strafschopfout. Hoefnagels trapte deze koel binnen, en zo keken we na enkele minuten tegen een 0-1 achterstand. Al eerder is gebleken dat dit een wake-upcall is, en zo hoopten we ook in deze wedstrijd. Na een kwartier moest Hendrickx de wedstrijd staken, als gevolg van de eerder vermelde botsing. In zijn plaats kwam de Brouwer. We kregen in enkele minuten tijd offensief wat meer in de pap te brokken, maar van echt doelgevaar was nog geen sprake. Op het half uur kregen we een heel fraaie actie, waarna de bal op Van Vlerken werd afgelegd, hij haalt direct uit met een knaller maar de keeper van Noordstar duwt de bal nog over met een knappe save. Vorsselmans gaat uit de hoekschop die volgt nog zijn kans, maar zijn schot gaat ook voorlangs. Enkele minuten later krijgt Noordstar een vrije trap op een gevaarlijke plek, maar Vervaeren tikt de poging met de vingertoppen over. We trekken terug in de aanval maar in de tackle die Cobben inzet op Heremans ziet de scheidsrechter een gevaarlijke actie, waar onmiddellijk rood voor getrokken wordt. Niemand begrijpt dat volgens het verloop van de wedstrijd in deze fase rood getrokken wordt, maar dat zet geen zoden aan de dijk, we moeten de wedstrijd nog meer dan een helft met een man minder verder. Enkele minuten voor rust wordt Van Looy foutief neergehaald, maar hier blijkt dan geen kaart voor nodig te zijn. De vrije trap die eruit volgt wordt weggebokst en het schot van de Brouwer gaat hoog over. De kleedkamer terug in met de achterstand op de bordjes, coach Raeymaekers moet zijn leeuwen het nodige inpeperen om dit recht te zetten.

Uit de kleedkamers gekomen gaan onze leeuwen direct hun kans. Via een combinatie Auwers - Van Vlerken kan laatstgenoemde zich diep vrij spelen, zijn scherpe voorzet wordt door de keeper in corner geduwd. Twee minuten later zet Van Looy voor, maar Auwers kan er zijn hoofd niet tegen zetten. De broodnodige gelijkmaker valt niet, en aan de overkant lukt Caers in twee keer wel om de voorsprong te vergroten, 0-2. Met nog dik 10 minuten op de klok wordt Van Vlerken op de flank goed aangespeeld door Vercammen, Van Vlerken maakt een perfecte actie om door te zetten, en legt de aansluitingstreffer terug op Auwers die niet twijfelt, 1-2. Deze treffer geeft onze leeuwen opnieuw wat kracht, en we proberen er nog alles aan te doen om op zijn minst een punt thuis te houden. De Brouwer zet ideaal voor naar de tweede paal, Vercammen legt terug maar het schot van Van Looy gaat over. In de 90' neemt Noordstar alle onzekerheid weg wanneer Hoefnagels de ongelukkig verlengde uittrap van Henderickx perfect kan meepikken, en alleen op Vervaeren kan afgaan. Hij twijfelt niet en legt de 1-3 eindstand vast.

Heel jammerlijk puntenverlies thuis in een wedstrijd waar alles wat kon tegen zitten dat dan ook deed, kwetsuren, strafschop, rode kaart, een mindere dag, ... Onze supporters hebben gezien dat er toch nog voor geknokt is, er is uiteraard geen man overboord. Volgende week maken we de verplaatsing naar Hallaar.

#supportersoppost

Doelpunten

5' Hoefnagels (pen) 0-1, 54' Caers 0-2, 78' Auwers (Van Vlerken) 1-2, 90' Hoefnagels 1-3

Kaarten

Team
KFC Linda Olen Cannaerts
Auwers
Van Looy
Cobben
K Noordstar VV / /

Wissels Linda

minuut
17''

de Brouwer

Hendrickx
69' Cornelissen Cannaerts
76' Vercammen Reijnen