KFC Linda Olen vs FC Gierle - einduitslag 3-0

Een wedstrijd tegen FC Gierle, laatste in de rangschikking, nadat we 6 op 6 halen, dan moet onderschatting het eerste zijn dat we moeten vermijden. Een ploeg als FC Gierle zal zich nooit zomaar gewonnen geven, daar moesten onze leeuwen heel bewust van zijn.

De wedstrijd ging van start en in de eerste 5 minuten lijken de zenuwen op te spelen, want tot twee keer toe komt Gierle gevaarlijk opzetten wanneer we verkeerd inspelen. Gelukkig leidt dit maximaal tot een hoekschop voor Gierle waar niets uit voortkomt. Onze eerste tegenaanval komt er na een combinatie tussen Charle Ickmans en Brent Hendrickx, maar ook deze kans gaat in corner. Deze hoekschop wordt weggekopt en leidt een tegenaanval van Gierle in, zonder resultaat gelukkig. Onze leeuwen moeten nu ondertussen wel wakker geschud zijn, en de zenuwen ook van zich afgeschud hebben. Rik Vermeulen onderschept de bal in het middenveld en speelt snel diep door tot bij Yannick Leirs, maar hij komt net te laat om op doel te kunnen trappen. Twee minuten later zet diezelfde Yannick Leirs druk op de verdediger van Gierle waarna hij op doel kan afgaan, maar hij wijkt te ver naar buiten met de bal, hoekschop volgt daaruit. Er komen opnieuw enkele combinaties via Hendrickx, Vermeulen en Ickmans, echter ook zonder resultaat. Kort voor het halfuur onderschept Brent Hendrickx de bal, hij kan met zijn actie de bal voorzetten tot bij Stef Juressen die niet twijfelt en de 1-0 tegen de netten legt. Gezien de druk die we tot dan konden ontwikkelen een verdiende voorsprong, maar nog geen reden om op de lauweren te gaan rusten. Yannick Leirs denkt er ook zo over, en zet opnieuw druk, hij kan de bal naar Rik doorspelen die op zijn beurt Brent Hendrickx laat trappen, maar het schot gaat naast. De wedstrijd kabbelt verder naar de rust met nog halve kansen aan beide kanten, maar de tussenstand blijft op 1-0 staan.

Na de rust moeten we de wedstrijd in handen nemen en houden, door de organisatie strak te houden. Na enkele minuten onderschept Rik de bal en kan hij voorzetten tot bij Yannick Leirs, maar het schot van Yannick gaat naast. Op de tegenaanval krijgt Gierle een hoekschop die gelukkig over wordt gekopt. Nicholas Van Looy kan enkele minuten later via een verre inworp Brent Hendrickx aanspelen, zijn voorzet komt in twee keer tot bij Yannick Leirs maar zijn schot gaat opnieuw naast. Er komen in de volgende minuten meerdere kansen maar telkens is het schot niet effici├źnt genoeg. Op de 12e minuut wordt er snel gecombineerd en komt de bal bij Stef Juressen die het overzicht bewaart en met een geschilderde voorzet Yannick Leirs in positie brengt om de 2-0 binnen te leggen, een deugddoende verdubbeling maar met nog een half uur te gaan is de zege natuurlijk nog niet binnen. Vijf minuten later ontstaat er enige twijfel wanneer de scheidsrechter een overtreding fluit op de 16 van Gierle, maar niet direct de stip aanwijst. Finaal doet hij het toch, en kan Brent Hendrickx de strafschop omzetten, 3-0 op het scorebord. In het laatste kwartier van de wedstrijd zijn er nog enkele goeie acties van Linda, maar jammer genoeg kan de score niet uitgediept worden, maar dan is er anderzijds nog een belangrijk gegeven te verdedigen, namelijk geen tegendoelpunt. In de 90' moet Cas Vervaeren nog alles uit de kas halen om de 0 op het bord te behouden wanneer hij het afstandsschot van Gierle nog moet overtikken.

Een wedstrijd die fel bevochten werd, waarbij de kaarten op zak bleven bij de scheidsrechter, een felle strijd op een fel geteisterd veld, maar de 9 op 9 is een feit! Volgende week wordt de wedstrijd al op zaterdagavond gespeeld, en wel op de terreinen van KFC Mol. Opnieuw een wedstrijd waar de 3 punten van goud waarde zijn, en de aanwezigheid van supporters ons zo sterk moeten maken als Diamant!! We houden de trein op het spoor!!

#SamenMakenWeEenClub #SupportersOpPost #9op9 #DeStrijdGaatDoor #WeekPerWeek #WedstrijdPerWedstrijd

Doelpunten
27' 1-0 Stef Juressen 
57' 2-0 Yannick Leirs
63' 3-0 (p) Brent Hendrickx

Kaarten
//

Wissels
68' Niels Hoefnagels erop voor Yannick Leirs
78' Zico Van Rooy erop voor Niels Hoefnagels
86' Roy Cannaerts erop voor Brent Hendrickx