Efficiëntie is het belangrijkste

Onze laatste thuiswedstrijd speelden we vandaag tegen KVC Oostmalle Sport, een ploeg die momenteel nog in degradatiegevaar verkeert en de punten kan gebruiken. Aan het spelniveau en gang van het spel tot de 25e minuut was het duidelijk dat Linda hoger in de rangschikking stond.

Al van in de eerste minuut was er een grote kans voor Rik Vermeulen, na een knappe dribbel kwam hij op de keeper af maar zijn schot ging naast. Op het kwartier was het opnieuw Rik die voor gevaar zorgde in de 16, maar hij kon de bal niet goed genoeg meenemen. Op de 25e minuut kon onze verslaggever (ondergetekende dus) het eerste gevaar van Oostmalle noteren, met een knappe voorzet die niet binnen gestampt kon worden. Direct daarna kwam er een nog grotere kans wanneer de aanvaller alleen op Robbe Raeymaekers afging, maar Robbe pareerde de bal. Twee minuten later was het echter wel raak wanneer Stef Juressen het kopduel op de hoge voorzet niet kon winnen, en de kopbal overhoeks over onze keeper binnenkant paal binnen viel, 0-1.

Deze voorsprong bleek de spelers van Oostmalle vleugels te geven, en onze leeuwen waren er precies door verlamd, want we konden de vlotte dribbels en combinatie die direct volgde niet afstoppen, en op het half uur kregen we de koude douche, met de 0-2. Onze wil was groot genoeg, want direct na deze verdubbeling van de achterstand kon Brent Hendrickx trappen, maar zijn schot ketste af op zijn voet, de bal kwam bij Jarne Van Vlerken terecht die scherp voorzette, maar niemand van ons was op de plaats van de waarheid. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kon Rik Vermeulen zich goed losdraaien met de bal, tikt door tot bij Brent Hendrickx die met links trapt maar zijn schot gaat naast. De kleedkamers in en de wil en de zinnen om deze achterstand om te buigen nog even aanscherpen. De supporters konden hiervan profiteren om op één van de twee schermen te kijken wat de situatie was in de Ronde Van Vlaanderen.

We staan nog maar net terug goed opgesteld langs de platen, we zeggen tegen elkaar nog 'Best dat we vroeg scoren om de wedstrijd in handen te nemen' en die woorden waren nog niet goed koud of Tanguy Van Hove zet een knappe rush vanop het middenveld in, hij tikt de bal door tot bij Jarne Van Vlerken, waarop Jarne Brent Hendrickx aanspeelt, deze laatste controleert, legt de bal goed voor zijn rechter en zijn schot gaat perfect binnen in de linkerbenedenhoek, 1-2. 5 minuten later bestormen we het doel van Oostmalle meermaals maar niemand kan zijn knikker tegen de voorzet van Maarten Michiels zetten, en Zou Hakimi trapt onbegrijpelijk de zuivere 2-2 over het doel na een heerlijke actie van Rik Vermeulen en dito combinatie met Brent Hendrickx. Na de wissel van Robbe Belmans voor Jarne Van Vlerken kan Maarten Michiels op de 25e minuut opnieuw een perfecte voorzet afleveren vanop rechts, maar de vrijstaande Brent kopt de bal te strak gemikt naast het doel. Kort na het half uur komt Lennert Smolders in de plaats van Kevin Verswijvel en verschuift trainer Vloemans enkele pionnen om de druk naar voren op te voeren. Opnieuw komen er enkele voorzetten van ons maar jammer genoeg kunnen we deze niet verzilveren om op gelijke hoogte te komen met Oostmalle, wat op zijn zachtst gezegd verdiend zou zijn. Minuut 39' loopt Lennert Smolders tegen de enige gele kaart aan van de wedstrijd. De wedstrijd loopt naar zijn einde en bij twee tegenaanvallen in evenveel minuten diept Oostmalle via hun aanvaller Quinton de voorsprong tot 1-4 uit, en nemen ze zo de drie levensbelangrijke punten mee naar huis.

Jammer genoeg geen zege voor onze leeuwen, die gedurende 90 minuten gestreden hebben voor wat ze waard waren, maar de efficiëntie van Oostmalle aan het doel heeft ons genekt.

Volgende week zondag spelen we op KFC Herenthout de laatste wedstrijd van dit seizoen. Hopelijk kunnen we daar ook nog wat punten sprokkelen om het seizoen met een positieve noot af te kunnen sluiten.